eNyzii1
Hectopat
Daha fazla
Chess.com sitesinde günlük Puzzle'lar oluyor. Sen fark etmesende zamanla iyi oluyorsun. Puan sistemide var.
Bizim hocamız hep öyle yaptırırdı. Bir keresinde rakibi mat edebileceğim bir pozisyonda veziri vermiştim. Hoca beni 1 ay ekibe almadı.Oynamaktan çok yaptığın maçların analizini yaparsan daha yararlı olur.
Analizi de bilgisayar yardımıyla yapabilirsin.
Sürekli oynamayınca yetilerinizi kaybedebiliyorsunuz hocam.Hocam ben bol bol oynayarak okulumu birinci yaptım. Ama son girdiğim turnuvada 19. oldum.Bu ne yahu.
Çok haklısınız hocam. Kardeşimi bile artık uzun sürede yeniyorum. Zaten taşındığımız için satrancı da biraz bıraktım.Sürekli oynamayınca yetilerinizi kaybedebiliyorsunuz hocam.
Malum virüs çıkamıyoruz bende kendimi bu yönde geliştirmek istiyorum. Bütün günüm 1 aydır satranç oynayarak geçiyor. Artık kendi kendime speed chees oynamaya başladım.Oynayarak. Bol bol oynayarak. YouTube'da bazı kanallar da yardımcı olabilir ama sahada deneyim kazanmak başka.
Profesyonellerin hamlelerine bakarak.
Magnus Carlsen Açılışta Vezir Feda Ediyor - YouTube
İzleyebilirsin.
Bende fikir üretimimi nasıl hızlandırırım diye düşünüyorum. Teşekkürler.Sürekli maçlar oynayıp, ustaların maçlarını izlemen lazım. Bu senin geniş çaplı düşünmeni, oyun sırasında fikir üretmeni geliştirir. Satranç, fikir üretmektir. JH Blackburne'in maçlarını izlemeni öneririm.
Tavsiye edebileceğin var mı?YouTube'da eğitim setleri mevcut. Hangi gambit ne zaman yapılır, taş hangi durumlarda feda edilir gibi konular mevcut eğitim setlerinde.
Kasparov gibi bir üstada kafa tutmuş biridir Magnus Carlsen. Teşekkür ederim, açılış ve oyun sonu tekniklerini inceleyeceğim.Öncelikle işe açılışları öğrenerek ve rakibin yaptığı açılışa göre oyununuzu nasıl şekillendireceğinizi öğrenerek başlayabilirsiniz. Sonrasında oyun ortası ve oyun sonu tekniklerine çalışabilirsiniz. Büyük ustaların yaptığı maçları tekrar ederek bir kaç numara kapabilirsiniz. Her ne kadar çok çalışmak gereksede yetenekte önemli bir faktör. Şuanın Dünya şampiyonu olan Magnus Carlsen'i ele alırsak eğer kendisi daha küçük yaşlarda iken Dünya şampiyonlarına kafa tutmuş biridir.
Günlük 5 hak var ve paralı. O yüzden lichess daha çok tercihimde.Chess.com sitesinde günlük puzzle'lar oluyor. Sen fark etmesende zamanla iyi oluyorsun. Puan sistemide var.
Benimde amacım ani düşünce ve fikir üretme yeteneğimi geliştirmek hocam. Belki ileride turnuvaya katılırım.Hocam ben bol bol oynayarak okulumu birinci yaptım. Ama son girdiğim turnuvada 19. oldum.Bu ne yahu.
Hiçbir fikrim yok açılışlar konusunda. Bu gün başlayacağım bakmaya. Teşekkürler.İlk önce çok fazla açılış bilmen gerekiyor. Sonra da chess.com gibi sitelerde rakipler ile oynayabilirsin. Her kaybettiğin maçta piyonları o ana göre ayarlayıp "Bu hamleyi değil de şunu yaparsam" diye düşünebilirsin.
Bilgisayar yardımıyla nasıl yapacağım hocam?Oynamaktan çok yaptığın maçların analizini yaparsan daha yararlı olur.
Analizi de bilgisayar yardımıyla yapabilirsin.
Teşekkür ederimBol bol taktik soru çöz. İlerde çok iyi yerlere gelebilirsin. Başarılar.
Çok teşekkürler dostum. Yabancı kaynaklarda çok içerik mevcut haklısın.Bol bol oynamaktan çok bol bol çalışmanız gerekiyor. Oyunun farklı safhalarında (açılış, oyun ortası, oyun sonu) ustalaşmalısın. Bir hocayla çalışmak daha mantıklı eğer çok yeniyseniz. Hatalarınızı kendiniz incelemek kolay olmuyor. Açılış repertuarı belirlemelisiniz. Aşağıya bırakacağım videodakine benzer bir çalışma programıyla çalışmaya başlayabilirsiniz. Bir de İngilizcenizi geliştirin. Çoğu satranç kaynağının Türkçe çevirisi yok.
Para nasıl gerekiyor anlamadım? Yıllardır platformdayım ben.Chess.com önermem. Bir yerden sonra para gerekiyor. Lichess.org öneririm tamamen ücretsiz.
Eğitim kısmında gerekiyor.Para nasıl gerekiyor anlamadım? Yıllardır platformdayım ben.