Sauna sıvısının yüzle temasından sonra ne yapılmalı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Dostlar saunaya girmiştik kuzenimle. Orada bir kova bir de kaşık var, oradan su olduğunu zannettiğim sıvı ocağa dökülüyordu. Ben dün onun tadına bakmıştım ve normal suydu ama sanırım yağla (nane yağı gibi bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü oda nane kokuyordu bayağı) karışık bir sıvıymış. Bugün ışık altında üstünde yağ olduğunu fark edip tam mânâsıyla bir "salak" gibi onun da tadına baktım ve yaktı. Hatta tüm yüzümü yaktı direkt suya girdim ama nafile. Bir 5 dakika boyunca acıttı bayağı daha sonra azaldı ama hafif bir şekilde yakıyor hala. Ne önerirsiniz?
Hahaha atabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar saunaya girmiştik kuzenimle. Orada bir kova bir de kaşık var, oradan su olduğunu zannettiğim sıvı ocağa dökülüyordu. Ben dün onun tadına bakmıştım ve normal suydu ama sanırım yağla (nane yağı gibi bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü oda nane kokuyordu bayağı) karışık bir sıvıymış. Bugün ışık altında üstünde yağ olduğunu fark edip tam mânâsıyla bir "salak" gibi onun da tadına baktım ve yaktı. Hatta tüm yüzümü yaktı direkt suya girdim ama nafile. Bir 5 dakika boyunca acıttı bayağı daha sonra azaldı ama hafif bir şekilde yakıyor hala. Ne önerirsiniz?
Hahaha atabilirsiniz.

Yüzünüzü yüz yıkama sabunu ile yıkayabilirsiniz. Ağzınızı da dişlerinizi fırçalayarak temizleyebilirsiniz.

Klasik yanık çözücü yoğurdu denemenizi tavsiye ederim.
Yanıklara kesinlikle yoğurt-zeytin yağı vs sürülmez, halk arasında çok yaygın olan bir hatadır. Yanık sebebiyle derinin dış etkenlere karşı koruyuculuğu ortadan kalkar. Yoğurt vs sürmek de enfeksiyon riskini arttırır. Yanığa sadece ılık su tutulup uygun kremler sürülmeli.

Gözü bol suyla yıkamak ve gözyaşı damlası damlatmak dışında yapılacak pek bir şey yok. Erken uyuyun, gözünüzün temizliği daha iyi yapılır gözleriniz kapalıyken.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı