Savaş Pilotu nasıl olunur?

MSÜ TYT'ye benzeyen bir sınav ve ikisinden de kolay. En azından benim için öyleydi. En iyi netlerimi MSÜ 2021'de yapmıştım. TYT çalışmanız yeterli olacaktır.

Çalışırsan zor değil, korkutanlara asılma. Hava harp okulu sayısaldan 356 puanla alıyor. Şehit/Gazi yakının varsa 320 puanla alıyor. Kaynak da burada:

Gerçekten çok teşekkürler bana özgüven yüklediniz.

@Glank MSÜ, TYT mantığına yakın yapılan sınavdır. Yani AYT kadar yoğun bilgi içermez. TYT'ye yakın olduğundan ötürü çoğu YKS öğrencisi MSÜ'ye TYT'ye hazırlık olması açısından girer öyle söyleyeyim. Hava harp okulunu tutturmak için ortalama 350 puan yapman gerekiyor. Aşırı zor değil fakat yine de çalışma gerektiriyor. Burada ki asıl husus aslında fiziksel testlerde. Fiziksel olarak gerçekten aşırı yoğun bir teste tabi tutuluyorsun. Boy, kilo vb. unsurların yeterliliğinden ziyade, nörolojik olarak yeterli olman gerekiyor. Maruz kalınan G kuvveti testinden bile bir çok aday bırakabiliyor direk. Yani bunlar ve daha fazlasına hazırlıklı olman gerek. Kabaca 100 adaydan 5 kişi falan anca geçebiliyordur diyebilirim.
Peki bunlara şimdiden hazırlık yapabilir miyim? Spor salonuna yazılabilirim veya ek aktivite yapabilirim.

MSÜ'ye girip hava harp okulu okumanız lazım. Ayrıyetten TYT-AYT sınavlarına da girmeniz lazım. AYT şart değildi diye biliyorum. Bunun hakkında birkaç araştırma yaparak sonucu öğrenebilirsiniz.
AYT de şart.
Arkadaşlar benim en büyük hayallerimden biri savaş pilotu olmak. Normalde mühendis olmak istiyorum ama pilotlukta her zaman hayalim olmuştur savaş pilotu olmak için izlemem gereken yol nedir? 10. sınıfım 11'e geçiyorum sayısal öğrencisiyim 2 yıl sıkı çalışıp elimden gelen en iyi puanı yapmak istiyorum. @Vavien. hocam bilginiz var mı? Taban puanları nelerdir ayrıntılarıyla açıklayabilecek biri var mı? Teşekkürler.
MSÜ çok kolay bir sınav. Tek yapman gereken FYT ve TYT-AYT'den iyi bir puan almak.

Yazılı sınavları geçersin. Sağlık sorununda yoksa, rahat şekilde ilerlersin. Asıl mesele, Psikoteknik ve Psikomotor sınavlarından geçmek.
Sağlık sorunum yok çok şükür. Psikoteknik ve psikomotor becerilerim hakkında net bir bilgim yok bunlar tam olarak ne demek?
AYT de şart.

MSÜ çok kolay bir sınav. Tek yapman gereken FYT ve TYT-AYT'den iyi bir puan almak.
Kaç net veya puan yapmam lazım, bana ne katkı sağlar TYT ve AYT ?

@Glank Dostum şöyle söyleyeyim bunların hiçbirine kolay kolay alışamazsın. Tamamen tecrübeye ve kişiye bağlı. En basitinden 35-40 bin feet yükseklikte uçan bir savaş uçağını sürdüğünü ve olası bir durumda uçaktan atlaman gerektiğini düşün. Buna hangi ortamda seni hazırlayabilirler? Gerçekten aşırı zor bir durum. Her açından, her şeye hazır olman gerek. Bunu bunu yap diyemem zira, benim de büyük bir tecrübem yok.

Hocam MSÜ Psikomotor yazarsan tarayıcıya, detaylı videolar ve açıklamalar çıkmakta.
Temel olarak, Duyma, görme, el ve kas hareketleri temel alan simülasyonlar diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı