Savaş tarihleri kronolojik sıralaması nasıl?

Hocam tabii ki de koskoca yapay zeka ancak beni şaşırtan Türkiye Selçuklu devleti tarihini yanlış vermiş olması.

Selçuklu devleti ile karıştrımış olmalı 1037 yılında kuruldu ya.

Sağolun hocam gerek kalmadı. Alttakini yazarım sınavda. Fakat üsttekini eödevde sormuştum yanlış vermiş.

Birde son bir sorum olacak haçlı seferlerinin 5 nedenini istemiş fakat kitapta 3 neden bulabildim dini, siyasi, ekonomik. Diğer 2'si ne olabilir?
5 haçlı seferinin sonuçlarını istemiş olabilirmi?

Sağ olun hocam gerek kalmadı. Alttakini yazarım sınavda. Fakat üsttekini eödevde sormuştum yanlış vermiş.

Bir de son bir sorum olacak haçlı seferlerinin 5 nedenini istemiş fakat kitapta 3 neden bulabildim dini, siyasi, ekonomik. Diğer 2'si ne olabilir?

Dini de bire çok sebep var siyaside birçok sebep var ekonomik birçok sebep var. Örneğin

Dini: Haçlıların dini olarak önemi olan şehirleri almak istemesi. Kudüs, Diyarbakır. Katolik kilisesinin ortodokslara üstünlük sağlamak istemesi.

Siyasi: Bizans'ın yardım istemesi, Türklerin Anadolu'dan uzaklaştırılmak istenmesi

Ekonomik: Doğu ticaret yollarının hakimiyeti, Doğu kaynaklarını elde etmek.

1071 malazgirt > 1077 Selçuklu > 1176 miryokefalon > 1243 kösedağ > 1308 Selçuklu'nun yıkılışı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı