Kkiwi
Femtopat
Daha fazla
Öncelikle merhaba kafamda bir kariyer planı yapmam lazım. Bu yüzden size danışmak istedim. İki tarafa da ilgim var fakat kendi kötü huylarımı da bildiğim için bilgili arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. Ben subaylık düşünüyorum fakat komutanların askerlere fazla baskı yaptığını tayin çıkınca çok alakasız yerlere gidildiğini ve hiçbir şey yapmadan (operasyon, çatısma, vs.) Askerliğin geçtiğini duydum. Bu böyleyse insan sıkılır ve komutanların yaptığı baskıda (eğer doğruysa) insanı köle gibi hissettirir. Öte yandan ben günümün tamamının benim özgürlüğüme el koyacak bir mesleğe de gitmesini istemiyorum. Savunma sanayi gelecek olursak ortalama bir üniversiteden mezun olurum. Fakat kendimi cidden geliştiririm zaten daha çok böyle matematiksel veya fiziksel alandansa yazılımsal veya endüstriyel tasarım alanlarına yoğunlaşmak istiyorum. Buradaki asıl sorum şu ASELSAN, HAVELSAN gibi şirketler üniversiteye değil de kişinin ne kadar kendini geliştirdiğine mi bakiyor yoksa iyi bir üniversiteden mezun olamazsam işsiz mi kalırım_ ve şunu da eklemek isterim, kendimi bireysel olarak hem yazılım hem tasarım hem de mühendislik alanlarında geliştiriyorum.