Saygı meselesi

Bu ayeti az önce ben gönderdim. Burada dost olmayın diyor. Münasebet etmeyin demiyor ki?

Kafirlerle ticaret yasak değil ki?

Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler. Kim de böyle yaparsa onunla Allah arasında (İslam ve iman adına) hiçbir bağ kalmamıştır.
Bükücülük yapıyorsun dediğim nokta bu. Dost edinmesinler diyor, münasebet kurmasınlar mı diyor? Hadi Arapça anlamıyorsun, normal kabul ederim, bunda absürt bir şey yok. Kendi dilini de mi anlamıyorsun?

Bu ayeti az önce ben gönderdim. Burada dost olmayın diyor. Münasebet etmeyin demiyor ki?

Kafirlerle ticaret yasak değil ki?
Yusuf Ali mealinin İngilizce versiyonunda "helpers" yani "yardımcılar" kelimesi de eklenmiş. Yani sana bazı konularda yardım eden "Technopat Sosyal" sitesi de bu kategoriye giriyor.

Hiç bana anlam kayması olmuş yanlış çevrilmiş falan da deme "bu kitabı biz koruyacağız" diye Kuran'da yazmışlar. Anlam kayması oluyorsa korunamamış demektir.

Düzgün bir tartışma ortamı beklerken düştüğümüz hale bak.
Bu ülkeyi Atatürk kurtarmadı diyenlere kesin tepkim ektedir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de sanki kendileri ülkeyi kurtarmış gibi toprakları sahiplenmeye başladılar, ülkeyi atam kurtardı ezan falan değil

Bu ülkeyi Atatürk kurtardı demek ülkeye el altından silah sokan talat paşadan albay reşat çiğlitepeye kadar bu millet için savaşan askerlere hakaretten başka bir şey değildir.

Ya hocam bak bana İslam savundurtturuyorsunuz ama okuduğunuzu anlama beceriniz mi yok sizlerin? Hiç sevmiyorum normalde insanlara savunma yapmayı bu tarz konularda, sonuçta inançtır bu, insan inandıkça gerçektir. Ama bana inanç savundurtuyorsun.
Ne der ayetin Türkçesi?
Çarpıtmak için uğraşıyorsunuz bir şeyleri zorla. Dinle alakalı alaylı konuşma geçtikten sonra sohbtlerine dahil olabilirsiniz der. Siz hala aynı ortamdasın vah vah yaparsınız, mantıklı mı geliyor bu size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…