Saygı meselesi

Doğru. Bu "Konu dışı" kategorisine girişmeyeceğim o zaman. Diğer kategorilerde bu konuşulmuyor. Teknoloji konuşuluyor. O kategorilerde sorun yok.
Kuranın çevirileri çevirenin anlayışının çevirisidir. Ki her çeviri birebir aynı değil ki? Kuranın kendisinde yazıyor Kuran Arapça indirilmiştir diye. Arapça kısmı da korunuyor.

Neyse benim burada durmamam gerekiyor. İyi akşamlar.

E Recep Baltaş'ın İslam ayetleriyle dalga geçen tweetleri var Yine benim dediğime çıkıyor bu adamın burada olması kendi inancına göre günah.

E Recep Baltaş'ın İslam ayetleriyle dalga geçen tweetleri var Yine benim dediğime çıkıyor bu adamın burada olması kendi inancına göre günah.
Ya gerçekten Türkçende bir kıtlık var. Bak aynı şeyi okuyup nasıl farklı anlıyor olabiliriz? Bunları geçmişte söylemiş olması, şuanda söylüyor olması anlamına mı geliyor? Ayet farkındaysan aktif yapılmakta olan bir eylemden bahsediyor. Eğer o aktif yapılmakta olan eylem bittiyse sorun yok diyor. Aynı cümleyi okuyoruz da ben bunu normal şekilde anlıyorum, sen nasıl anlamıyorsun, kafam almıyor bunu.

@Otomatik Mandalina hocam neden beğenmedim attığınız söyleyebilir misiniz kusurumuz varsa düzeltelim.
Dostum ben bunu yukarıda yazdım zaten, aynı şeyi tekrar tekrar yazmayacağım. Bu ülkeyi canını veren mehmetçik falan kurtaramadı, Atatürk olmasaydı o canını veren mehmetçik canını verdiğiyle kalırdı. Bu savaşta en önemli, varlığı en büyük etkiyi yaratmış kişi Atatürktür. İstanbul hükümetine isyan başlatan Atatürk, kendi vatanında kellesinin vurulma emri verilmişken Kurtuluş Savaşını başlatan Atatürk, meclisi açıp o meclise önemli kararlar verdirten Atatürk. Savaş sonrası ekonomik planlamalar yapıp ülkeyi kalkındıracak uzun vadeli planları yapan Atatürk. O yüzden gelip de burada bana yok efendim şu adam ülkeye silah sokmuş, şu şunu yapmış deme. Tabii ki önemli icraatlar, onlar da bu savaşın önemli yapı taşları ama hiç kimse, kesinlikle hiçbir kimse Atatürk kadar değerli olamaz. Hepsinin yeri bir şekilde doldurulurdu, Atatürk olduğu sürece.

Adamın el atmadığı mevzu yok. Siyaset, tarih, din, ekonomi, savaş, eğitim, bilim... ülkede gerçekten önemli ne varsa üzerinde Atatürk'ün imzası var. Yahu Diyanet İşleri Başkanlığını bile Atatürk kurdu bu ülkede, daha ne yapabilir bir insan?

Atatürk düşmanlarının ortaya attığı bir düşünce olduğunu söyleyebiliriz. Birini seven adam, o adama karşı zaten saygı duyar. Sevip de saygı duymama imkanı yok ama bir insanı sevmeyip o insana karşı saygı duyamazsınız. Mümkün bir şey değil bu. Forumda da görüyorum ki bazı kişiler sürekli bunu ön plana çıkarmakta. O kişilere hatırlatmak isterim ki Atatürk'ün kurduğu ülkede yaşıyorsunuz ve Atatürk'ün tanıdığı birçok hak sayesinde şu an bu durumdayız. Atatürk gibi liderimiz olmasaydı İran'dan farkımız olmazdı. Bunu da bilin. Atatürk gibi lider, dünyaya bin yılda bir kere gelir. O zamanlar kadınlara değerli olduğunu hissettiren tek liderdi. Böyle bir liderimiz var işte. Böyle bir insan hem sevilir hem de saygı duyulur, Türk insanı bu adamı sevmek zorunda. Başka yolu yok. Ha, derseniz ki ben Yunanlıyım. Atalarımın kökeni Yunan'a dayanıyor. Ona zaten bir şey diyemem, gelip Yunanlı bir adamın Atatürk'ü sevmesini de beklemiyorum Şahsen Yunanlı olsaydım Atatürk'ü ben de sevmezdim.

Bunlar ülkeyi Atatürk'ün kurtardığına inanmıyor ki, kendilerini böyle avutuyorlar.

Hayır canını veren mehmetçik kurtardı Atatürk başkomutandı
Gördüğüm en komik yorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…