Özellikle uzunca anlatılan problem sorularında bütün değişkenleri kullandığınıza emin olun. Çoğu zaman lan bu adam bu bilgiyi bana niye vermiş diye düşünüyordum ben çözerken. Kafa karıştırmak için bilgi verme gibi huyları yok %99 kaynakların o yüzden verilen her bilgi önemli olabilir.
TYT de zor sormuyorlar aslında. Anlayınca çözmesi çok basit oluyor. İş o doğru gidiş yolunu bulabilmek. Bunun için bol bol zor sorular çözeceksiniz. Ve taktik geliştirmeyi öğreneceksiniz. Soru muhtemelen ilk gittiğiniz yoldan çıkmayacak. Ama bol farklı tipte soru çözerseniz sorulara farklı yaklaşma yeteneği elde edeceksiniz. Hedefinizi bilmiyorum ama üniversite sınavında derece kovalıyorsanız benim çok faydasını gördüğüm bir rutinim vardı. 12. sınıfın 2. yarısında konuları bitirmiş TYT netimi arttırmakla uğraşırken her gün (o zamanla rutin olmayan problemler diye bir kaynak vardı ama muadili bulunur) çok zor 2-3 tane problem sorusu alıyordum. Ve o soruların her biriyle en az 30 dk uğraşıyordum. En son çözemezsem çözümü iyice okuyup sonra 1-2 dk mola verip o çözümü kendim uygulamaya çalışıyordum. Mesele çözmeniz değil. Mesele soruya yaklaşabilecek taktik geliştirmeniz. Yeni şeyler denedikçe sınavda da bir yoldan çözüme ulaşamayınca diğer yolu daha hızlı görmeye başladım ve çok fayda etti. İşin özü sorudaki tüm bilgileri kullanmak ve bol bol pratik yapmak. Bir soruyu da hemen çözemedim diye geçmeyin. Hızlıca çözebildiğiniz 50 soru, oturup 15 dk uğraştığınız 1 soru kadar fayda etmez size ders çalışırken. Çözemediğiniz sorulara ciddi zaman ayırmak size çok fayda sağlar.