Sayı problemlerinde zor soruları çözememek

kureklahmacuq

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 haftadır sayı problemlerindeyim kolay, ortaları hallettim fakat zor soruları asla yapamıyorum zor sorulardan kastım soruya a değişkeni eklenenler yani 3 bilinmeyenli sorulardan bahsediyorum. Ne yapmam lazım, nasıl yapmam lazım TYT'de zor soruyorlarmış sanırsam zor sorularına nasıl bağışıklık kazanabilirim?

Saçma gelicek ama ben paragraf çöze çöze matematiğim kötü olduğu halde bütün problem sorularından tam net yapmıştım okuduğunu anlayabildikçe problemleri yapmak çok kolaylaşıyor.

Özellikle uzunca anlatılan problem sorularında bütün değişkenleri kullandığınıza emin olun. Çoğu zaman lan bu adam bu bilgiyi bana niye vermiş diye düşünüyordum ben çözerken. Kafa karıştırmak için bilgi verme gibi huyları yok %99 kaynakların o yüzden verilen her bilgi önemli olabilir.

Tyt de zor sormuyorlar aslında. Anlayınca çözmesi çok basit oluyor. İş o doğru gidiş yolunu bulabilmek. Bunun için bol bol zor sorular çözeceksiniz. Ve taktik geliştirmeyi öğreneceksiniz. Soru muhtemelen ilk gittiğiniz yoldan çıkmayacak. Ama bol farklı tipte soru çözerseniz sorulara farklı yaklaşma yeteneği elde edeceksiniz. Hedefinizi bilmiyorum ama üniversite sınavında derece kovalıyorsanız benim çok faydasını gördüğüm bi rutinim vardı. 12. sınıfın 2. yarısında konuları bitirmiş tyt netimi arttırmakla uğraşırken her gün (o zamanla rutin olmayan problemler diye bi kaynak vardı ama muadili bulunur) çok zor 2-3 tane problem sorusu alıyordum. Ve o soruların her biriyle en az 30 dk uğraşıyordum. En son çözemezsem çözümü iyice okuyup sonra 1-2 dk mola verip o çözümü kendim uygulamaya çalışıyordum. Mesele çözmeniz değil. Mesele soruya yaklaşabilecek taktik geliştirmeniz. Yeni şeyler denedikçe sınavda da bi yoldan çözüme ulaşamayınca diğer yolu daha hızlı görmeye başladım ve çok fayda etti. İşin özü sorudaki tüm bilgileri kullanmak ve bol bol pratik yapmak. Bi soruyu da hemen çözemedim diye geçmeyin. Hızlıca çözebildiğiniz 50 soru, oturup 15 dk uğraştığınız 1 soru kadar fayda etmez size ders çalışırken. Çözemediğiniz sorulara ciddi zaman ayırmak size çok fayda sağlar.

Özellikle uzunca anlatılan problem sorularında bütün değişkenleri kullandığınıza emin olun. Çoğu zaman lan bu adam bu bilgiyi bana niye vermiş diye düşünüyordum ben çözerken. Kafa karıştırmak için bilgi verme gibi huyları yok %99 kaynakların o yüzden verilen her bilgi önemli olabilir.

TYT de zor sormuyorlar aslında. Anlayınca çözmesi çok basit oluyor. İş o doğru gidiş yolunu bulabilmek. Bunun için bol bol zor sorular çözeceksiniz. Ve taktik geliştirmeyi öğreneceksiniz. Soru muhtemelen ilk gittiğiniz yoldan çıkmayacak. Ama bol farklı tipte soru çözerseniz sorulara farklı yaklaşma yeteneği elde edeceksiniz. Hedefinizi bilmiyorum ama üniversite sınavında derece kovalıyorsanız benim çok faydasını gördüğüm bir rutinim vardı. 12. sınıfın 2. yarısında konuları bitirmiş TYT netimi arttırmakla uğraşırken her gün (o zamanla rutin olmayan problemler diye bir kaynak vardı ama muadili bulunur) çok zor 2-3 tane problem sorusu alıyordum. Ve o soruların her biriyle en az 30 dk uğraşıyordum. En son çözemezsem çözümü iyice okuyup sonra 1-2 dk mola verip o çözümü kendim uygulamaya çalışıyordum. Mesele çözmeniz değil. Mesele soruya yaklaşabilecek taktik geliştirmeniz. Yeni şeyler denedikçe sınavda da bir yoldan çözüme ulaşamayınca diğer yolu daha hızlı görmeye başladım ve çok fayda etti. İşin özü sorudaki tüm bilgileri kullanmak ve bol bol pratik yapmak. Bir soruyu da hemen çözemedim diye geçmeyin. Hızlıca çözebildiğiniz 50 soru, oturup 15 dk uğraştığınız 1 soru kadar fayda etmez size ders çalışırken. Çözemediğiniz sorulara ciddi zaman ayırmak size çok fayda sağlar.

Diğer problem konuları beni sayı problemleri kadar zorlar mı? Kesir yaş işçi hız yüzde grafik bunlar zor mu?

Diğer problem konuları beni sayı problemleri kadar zorlar mı? Kesir yaş işçi hız yüzde grafik bunlar zor mu?
Yani zorlamaz. Kaldı ki gerçek sınavda zaten %90 sayı problemi çıkıyor. Kesir yaş işçi hız problemleri bir sorunun içinde ufak bir kısım olarak kalıyor. Ve hepsinin temeli sayı problemi. Sayı problemlerini öğrendiğiniz zaman diğerleri çok daha kolay olur

Yani zorlamaz. Kaldı ki gerçek sınavda zaten %90 sayı problemi çıkıyor. Kesir yaş işçi hız problemleri bir sorunun içinde ufak bir kısım olarak kalıyor. Ve hepsinin temeli sayı problemi. Sayı problemlerini öğrendiğiniz zaman diğerleri çok daha kolay olur.

Hocam paragraf çözmüşsünüz kronometre ile diğer konularda rastladım kaç dakika ayırayım paragrafım bayağı kötü yani iki şık arasında çok vakit harcıyorum kaç dakikada çözmem lazım?

Matematik, pratik yapa yapa oturan ders. Sürekli pratik yapmaya devam etmelisiniz, bir süre sonra yapabildiğinizi göreceksiniz.

Hocam paragraf çözmüşsünüz kronometre ile diğer konularda rastladım kaç dakika ayırayım paragrafım bayağı kötü yani iki şık arasında çok vakit harcıyorum kaç dakikada çözmem lazım?
Başladığınız zaman değil bitirdiğiniz önemli. Şu anda 2 dakikada çözüyor olsanız bile çöze çöze geliştireceksiniz paragraf uzun süre boyunca günde 1 türkçe denemesi ile inanılmaz kolay yükseliyor ve hızlanıyor. Gerçek sınavda Türkçeyi 35-40 dkda bitirmek işinizi görür ki bunda dil bilgisi soruları da var. İki şık arasında kalmamak için paragrafı okumadan önce soruyu ve şıkları okuyun. Sonra biraz daha net arayabiliyorsunuz cevabı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı