Sayısal 128.000 sıralama ile nereler yazılır?

Bepis

Hectopat
Daha fazla  
YKS'de 128 bin sıralama geldi makine mühendisliği düşünüyordum uludağ'da ama 121 binden almış. Onun yerine otomotiv mühendisliği var 136 binde ama ona da çok zor dediler, ne yapmalıyım sizce?

İlk senen ve 1 sene daha hazırlanmak için gerekli ortam ve maddi açıdan sıkıntı yoksa bence 1 yıl daha hazırlan. 40-50K civarına çekersen en azından CV'ne bakılırken hemen eleneceğin bir yerde okumamış olursun. Bir de sıralamana göre ne geliyorsa tarzı meslek seçimi yaparsan okurken üzülme ihtimalin çok fazla. Önce ne okumak istediğini seç ondan sonra 1 yıl daha hazırlan bence.

Hangi şehir düşünüyorsunuz?
Bursa

İlk senen ve 1 sene daha hazırlanmak için gerekli ortam ve maddi açıdan sıkıntı yoksa bence 1 yıl daha hazırlan. 40-50K civarına çekersen en azından CV'ne bakılırken hemen eleneceğin bir yerde okumamış olursun. Bir de sıralamana göre ne geliyorsa tarzı meslek seçimi yaparsan okurken üzülme ihtimalin çok fazla. Önce ne okumak istediğini seç ondan sonra 1 yıl daha hazırlan bence.
benim arkadaşlarım seneye 6 milyon kişi gelcek daha kötü yaparsan diyolar sice daha kötü sıralama gelme olasılığı nedir

Son düzenleme:
Bursa

benim arkadaşlarım seneye 6 milyon kişi gelcek daha kötü yaparsan diyolar sice daha kötü sıralama gelme olasılığı nedir

İnsan gibi düzenli dersini çalışırsan hasta vs. olmadığın sürece daha kötü sıralama gelme olasılığı yok ayrıca mevcut sıralaman 20-30K gibi çekmesi zor bir sıralama değil düzenli çalışarak 128K'dan 50K civarına çekebilirsin.

YKS'de 128 bin sıralama geldi makine mühendisliği düşünüyordum uludağ'da ama 121 binden almış. Onun yerine otomotiv mühendisliği var 136 binde ama ona da çok zor dediler, ne yapmalıyım sizce?

Makine mühendisliği düşünüyorsan ve uludağ tutmuyorsa, trabzona da gidebilirim diyorsan ktü makine mühendisliği yazabilirsin, tavsiye ederim. Ktü nün kampüsü güzeldir, hoştur. Kampüsün hemen iki yanında kalabileceğin öğrenci mahalleleri var (KYK yurdu çıkmazsa).
Bölümü özenle okur, nitelikli şekilde mezun olmayı planlayıp gelişimine dikkat edersen on numara makine mühendisi olarak çıkabilirsin. Ktü nün makine ve inşaat mühendislikleri oturmuş eğitim kadrolarıyla, planlamalarıyla ekol olmuş, Türkiye'de bu alanlarda, belirli araştırma sıralamalarında ilk 10'u kesin, bazen ilk 4-5'i de zorlayan bölümler. Uzak bir konumda olmasından mütevellit sıralamaları düşüktür.
Sen istemesen de kendi döve döve öğretir.
Dediğim gibi, düşünebilirsin. Tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı