Sayısal 200 bin ile hemşirelik okunur mu?

hnxns

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu dönem başı 12 olacağım ve TYT AYT çalışmadım bu yaz. Normalde hedeflerim çok farklıydı son 1 yıl içinde şu anki duruma geldi. Normal hedefimde ön lisans okuyup sağlık üzerinden bir yere yerleşme fikri vardı fakat son zamanlarda yurt dışı fikri kafamı çok çeldi. Çok araştırdım, yurt dışı için (özellikle Amerika) hemşirelik daha garantiymiş. Bu dönem staj göreceğim sizce TYT+AYT, 200 bin için halledebilir miyim bu dönem? Ve halledersem hemşirelik okunur mu?
Gelecekteki hedefimde eğer hemşire olarak Amerika'ya gidersem ek olarak aktör olma fikri var artık nasıl sığdıracağım bilmiyorum ama baktığıma göre hemşireler'in 4 gün izni varmış Amerika'da. Aktör olmayı istemem ise tamamen sevdiğim için, hani sevdiğin işi yap derler ya Türkiye de aktör oyuncu olmak bana çok ilgi çekici gelmiyor. Amerika'ya çıkabilmek için de en uygun yöntem hemşire olup çıkmak geliyor aklıma. Yaşım çok geçmeden de bu hedefimi başarmak istiyorum.

Sağlık meslek lisesi, yani evet

Hocam sağlık lisesini önerir misiniz? Okunur mu herkes sağlık kötü boş Anadolu daha iyi diyen var onu açığa kavuşturur musun(konuyla alaka dışı kusura bakmayın)

Hocam sağlık lisesini önerir misiniz? Okunur mu herkes sağlık kötü boş Anadolu daha iyi diyen var onu açığa kavuşturur musun(konuyla alaka dışı kusura bakmayın)
Çok uzatmadan söyleyim, eğer sağlık üzerinden bir yere gitmek istiyorsan ister 2 yıllık ister 4 yıllık kötü değil ama okuyanların geneli genelde 2 yıllık okuyor çünkü ek puan artık sadece ön lisans yani 2 yıllık için veriliyor(en son hatırladığım). Ama yok ben mühendislik veya yazılım yani sağlık hariç birşey okumak istiyorum dersen anadolu derim çünkü sağlık dersleri çok ağır hele son 2 yılda canın çıkıyor birde benim gibi sağlık derslerini çok sevmezsen vay haline. Bu yüzden tyt+ayt çalışmak 2x zor oluyo hani 12 de bir şekilde hocalar dersten geçirir ama 11. sınıfta yks çalışmaya başlarsan okul derslerin aksayabilir. İşin özü hedefinde ne varsa değişir dostum.

Maaşı az değil, 60-70 bin lira kazanan hemşireler olduğunu biliyorum. İllaki maaş miktarı değişiklik gösteriyordur ancak 200 bin sıralama ile yazılabilecek en iyi bölüm bence.

Sağlık meslek lisesi, yani evet.
Şöyle söyleyeyim, kendim de meslek lisesi mezunuyum. Staj zamanı ile çalışmak oldukça zor olacak sizin için. Özellikle bir de sayısal alandan gireceğiniz için ekstra zorluk yaşayacaksınız. Hemşirelik fikri konusuna gelirseniz neden olmasin? Sevdiğiniz bir meslek ise olur.

Maaşı az değil, 60-70 bin lira kazanan hemşireler olduğunu biliyorum. İllaki maaş miktarı değişiklik gösteriyordur ancak 200 bin sıralama ile yazılabilecek en iyi bölüm bence.
Hocam maaştan ziyade yurt dışı hedefim için gitmek istiyorum ama olurda (umarım olmaz) gidemezsem maaşı benim için çok makul burda

Yani çok aşırı sevdiğim meslek değil ama diğer mesleklerden önde benim için. Peki 4 yıl hemşireliği bitirdikten sonra Amerika ya gitmem çok zor olur mu. Baktığımda genelde Amerika da hemşirelere önem verildiğini söyleyenleri gördüm.

@hnxns Merhaba, okuyabileceğinizi düşünüyorsanız neden olmasın. Yurt dışı meselesi okulun yönlendirmesi ile de ilgili olabilir. Erasmus, Work and Travel vs. düşünebilirsiniz. Evet, çok emin olmamakla birlikte hemşire ihtiyacı olduğundan dolayı Amerika için gitmeniz çok daha kolay olur.

Umarım gelecek 4-5 yıl içerisinde bu durum değişmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…