Sayısal 21 bin sıralama ile üniversite tercihi

*
-Second Tier üniversitelerin verdiği eğitim iyi ancak genel ortalaman 3.0+ olmadığı sürece pek bir işe yaramayacak.
-Babanızın ya da sizin networkünüzün kuvvetli olması lazım, keza ortalamanızın iyi olmadığı zaman tanıdıklar vasıtasıyla staj bulup yapacaksın.
*
Özyeğin maalesef sektörde tanınmıyor. Bunun nedeni diğer üniversitelere kıyasla az mezun vermiş olması ve ayrıca mezunlarının akademiye yönelmiş olması. İş kısmı yukarıdaki gibi, İstanbul içindeki şirketler tanıyor ve önem verebiliyor ancak Ankara bazlı kuruluşlara kendinizi ispatlamak zorundasınız.

-Dersler kolay değil ancak çok çok zor da değil. Hangi aralıktan girdiğinizi bilmiyorum ancak ben %50 bursluydum. Sınavlara 2-3 hafta öncesinden tam zamanlı çalışmaya başlıyordum. Vize haftamız yoktu vize ayımız vardı direkt, her hafta bir vize bence daha rahat sürekli 3-4 saat çalışarak stres yapmadan geçiyorsun dersleri. Üniversite hayatımda 2 kere büt'e bıraktım ki onlarda benim hatam bütsüz bile bitirebilirsin. Bazı sınavlar ekstra zor ki olmalılar da zaten hocaların reputationlarından öğrenirsin.
Tamamdir hocam teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı