Sayısal 70 bin yapılır mı?

emilianoMM8

Hectopat
Daha fazla  
TYT netlerim 70 civarında. 25-30 Türkçe 10-15 fen 10 sosyal 15 -20 matematik arası gidip geliyor. AYT ise 12. sınıf konuları ozellikle fen derslerini bayağı bir hallettim. Ama 11. sınıf konularını unuttugumdan düşük geliyor. 20-25 arası. 11 fen ve 11 matematik hiç yok. Polinom, limit, türev ve bir tutam integral biliyorum. Denklem, eşitsizlik, parabol, trigonometri gibi konularda temelim var ama şu an unutmuş vaziyetteyim. Sizce günde ortalama 8 saatlik bir calismayla sayısal 70k ya da İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa kimya mühendisliği gelir mi? Artık psikolojik olarak bayağı bir sıkıldım. Ağustos'tan beri çalışıyorum ama o zamanlar hiç verimli çalışmamışım onun pişmanlığını yaşıyorum. Verimli ders çalışmayı gerçekten yeni yeni öğreniyorum. Bu bayramda da 2-3 gün ara verdim. Biraz rahatladım ama biraz da vicdan azabı çekiyorum. Sizce durum nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz bilemeyiz bunu, kimse bilemez. Çalış ve dene. Ama şu durumda 70 bin yapabilme potansiyelinin olduğunu sanmıyorum. Ilk 100 bin olabilir.

TYT de 70 bandından 85 bandına çıkabilirim diye düşünüyorum. Geometri ve problem kısmında bariz bir eksiğim var. Planım rutin bir sekilde onları halledip en azından çıtır ve orta düzey sorulari kazanmak. TYT için dil bilgisi ve biraz sosyal eksiğim var onları kapattığım zaman 80 85 bandına gelir. AYT için töder-2 de 20 net fen yapmışım 11 konularım eksik olmasına rağmen. 20'den 30 seviyesine çıksam o yine beni kurtarır diye düşünüyorum. Ama AYT matematiğe geldiğimde dürüst olayım çok kurtarabilecegini düşünmüyorum. Çok eksiğim var ve zaman kısıtlandı. Hedefim AYT matematiğe yüklenerek 10 net seviyesinden 25 netlere kadar çıkarmak. TYT 70'den 80e AYT 20'den 50ye gibi bir hedefim var. Çokça çalışıyorum. Umarım olur. Bir yandan da sizlerden dışarıdan gerçekçi görüşler almak iyi oluyor. O yüzden bu konuları acıyorum. Siz olur deseniz de olmaz deseniz de çalışmakla yükümlüyüm. Ama gerçeklik payını öğrenmek önemli.

TYT de 70 bandından 85 bandına çıkabilirim diye düşünüyorum. Geometri ve problem kısmında bariz bir eksiğim var. Planım rutin bir sekilde onları halledip en azından çıtır ve orta düzey sorulari kazanmak. TYT için dil bilgisi ve biraz sosyal eksiğim var onları kapattığım zaman 80 85 bandına gelir. AYT için töder-2 de 20 net fen yapmışım 11 konularım eksik olmasına rağmen. 20'den 30 seviyesine çıksam o yine beni kurtarır diye düşünüyorum. Ama AYT matematiğe geldiğimde dürüst olayım çok kurtarabilecegini düşünmüyorum. Çok eksiğim var ve zaman kısıtlandı. Hedefim AYT matematiğe yüklenerek 10 net seviyesinden 25 netlere kadar çıkarmak. TYT 70'den 80e AYT 20'den 50ye gibi bir hedefim var. Çokça çalışıyorum. Umarım olur. Bir yandan da sizlerden dışarıdan gerçekçi görüşler almak iyi oluyor. O yüzden bu konuları acıyorum. Siz olur deseniz de olmaz deseniz de çalışmakla yükümlüyüm. Ama gerçeklik payını öğrenmek önemli.
Hocam AYT matematikte 11 iniz sıfır mı? Sıfırsa çok zor ama sıfır değil temeliniz var ve az buçuk fikriniz varsa ilk 100 bine girebilirsiniz. Onun üstü size kalmış. Günde yaklaşık 10 saat çalışmanız gerekiyor. Bence son 2-3 ay kendinizi sıkıp günde 12 saatleri varan çalışma programıyla yapabilirsiniz. Ama bunlar tahmin tabii ki, ana gayeniz yapabileceğinizin en iyisini yapmak olsun.

Hocam AYT matematikte 11'iniz sıfır mı? Sıfırsa çok zor ama sıfır değil temeliniz var ve az buçuk fikriniz varsa ilk 100 bine girebilirsiniz. Onun üstü size kalmış. Günde yaklaşık 10 saat çalışmanız gerekiyor. Bence son 2-3 ay kendinizi sıkıp günde 12 saatleri varan çalışma programıyla yapabilirsiniz. Ama bunlar tahmin tabii ki, ana gayeniz yapabileceğinizin en iyisini yapmak olsun.

Temelim var çok şükür. 0 değilim çoğu bilgi tekrar etmemekten unutulmuş. Normalde 10 saat çalışıyorum ama 12.sınıfım okul olduğu için bazen o saat düşebiliyor. Çok geçmeden okula gitmeyi bırakacağım o zaman daha da üstüne düşebilirim.

12 sınıflarda yani benim dönemimde son 3 ay kala kimse gitmezdi hocam af çıkartıyorlardı devamsızlıklar yazılmıyor ya da siliniyordu onu kastetmiş olabilir.
Hocam bu yeni yönetmelikle bakanlık çoğu şeyi değiştirdi. Onu kastettiğini anladım fakat öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Yani af çıkacağını, çok zor bence.

Hocam bu yeni yönetmelikle bakanlık çoğu şeyi değiştirdi. Onu kastettiğini anladım fakat öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Yani af çıkacağını, çok zor bence.

Yeni yönetmeliği bilmiyorum hocam ben 2023 senesinde mezun oldum liseden o zaman bize af çıkmıştı ben neredeyse son 2,5 3 ay kala haftada 1 gün gidiyordum okula.

TYT netlerim 70 civarında. 25-30 Türkçe 10-15 fen 10 sosyal 15 -20 matematik arası gidip geliyor. AYT ise 12. sınıf konuları ozellikle fen derslerini bayağı bir hallettim. Ama 11. sınıf konularını unuttugumdan düşük geliyor. 20-25 arası. 11 fen ve 11 matematik hiç yok. Polinom, limit, türev ve bir tutam integral biliyorum. Denklem, eşitsizlik, parabol, trigonometri gibi konularda temelim var ama şu an unutmuş vaziyetteyim. Sizce günde ortalama 8 saatlik bir calismayla sayısal 70k ya da İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa kimya mühendisliği gelir mi? Artık psikolojik olarak bayağı bir sıkıldım. Ağustos'tan beri çalışıyorum ama o zamanlar hiç verimli çalışmamışım onun pişmanlığını yaşıyorum. Verimli ders çalışmayı gerçekten yeni yeni öğreniyorum. Bu bayramda da 2-3 gün ara verdim. Biraz rahatladım ama biraz da vicdan azabı çekiyorum. Sizce durum nasıl?
Hocam yaklaşık olarak 70k yapmak için TYT'yi 80-85 civarına, AYT'yi ise 55'lere çekmeniz gerekiyor. Çok süre kalmadı fakat her şey için geç değil. Daha 80 gün var, sınavın zorluğuna ve azminize göre yapılabilir. TYT için dil bilgisinde, fende ve sosyalde (özellikle sosyalde, çok beleş net yeri çünkü oradan rahat 5-6 net toplayıp 80'lere çıkmanız mümkün) yapılması kolay ve çok çıkan konularda eksiklikleriniz varsa onları çok seri halledip artık branş denemesi çözmeye başlayın. En azından Türkçeyi 35'lere, sosyali 15-16'lara ve matematiği sabit 20'lere çıkarabilirseniz çok güzel olur. TYT'niz için 80 civarına hatta daha fazlasına çıkmanıza ben şahsen mümkün gözüyle bakıyorum.

Fakat bunu sizde biliyorsunuz ki sayısal sıralaması için AYT, TYT'den daha önemli ve daha kolay artıyor. Acilen AYT fen başlayıp konuları öğrenmeniz gerekiyor. Tavsiyem AYT kimyayı ve biyolojiyi aynı anda götürüp aradan çıkarmanız çünkü ikisi de konu olarak öğrenmesi genellikle fizikten daha kolay ve hızlı. Ayrıca AYT biyolojiden MEB kaynaklarına, özetlerine ve çıkmışlara bakın.
AYT matematik için size bol şans dilemekten başka çarem çok yok çünkü hem AYT fen kadar kolay artmıyor, hem de AYT fen gibi belirli bir zorluk seviyesi veya soru tarzı vesaire yok. AYT matematik kısmında ne olacağı hiç belli değil. Tavsiyem AYT matematiği 20-25'lere taşıyıp AYT feni ise olabildiğince 30'lara yakın oynamak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı