emilianoMM8
Hectopat
- Katılım
- 16 Şubat 2021
- Mesajlar
- 110
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
"Okula gitmeyi bırakacağım" mı?
12 sınıflarda yani benim dönemimde son 3 ay kala kimse gitmezdi hocam af çıkartıyorlardı devamsızlıklar yazılmıyor ya da siliniyordu onu kastetmiş olabilir.
Yeni yönetmeliği bilmiyorum hocam ben 2023 senesinde mezun oldum liseden o zaman bize af çıkmıştı ben neredeyse son 2,5 3 ay kala haftada 1 gün gidiyordum okula.
İdare izinli olarak izin verilecekmiş hocam. İkinci yazılı sınavları erken yapılacak ve 12. sınıflar denetimli olarak bırakılacakmış. Şu an af yok ama bizi el altından yurutecekler galiba.
Hocam yaklaşık olarak 70k yapmak için TYT'yi 80-85 civarına, AYT'yi ise 55'lere çekmeniz gerekiyor. Çok süre kalmadı fakat her şey için geç değil. Daha 80 gün var, sınavın zorluğuna ve azminize göre yapılabilir. TYT için dil bilgisinde, fende ve sosyalde (özellikle sosyalde, çok beleş net yeri çünkü oradan rahat 5-6 net toplayıp 80'lere çıkmanız mümkün) yapılması kolay ve çok çıkan konularda eksiklikleriniz varsa onları çok seri halledip artık branş denemesi çözmeye başlayın. En azından Türkçeyi 35'lere, sosyali 15-16'lara ve matematiği sabit 20'lere çıkarabilirseniz çok güzel olur. TYT'niz için 80 civarına hatta daha fazlasına çıkmanıza ben şahsen mümkün gözüyle bakıyorum.
Fakat bunu sizde biliyorsunuz ki sayısal sıralaması için AYT, TYT'den daha önemli ve daha kolay artıyor. Acilen AYT fen başlayıp konuları öğrenmeniz gerekiyor. Tavsiyem AYT kimyayı ve biyolojiyi aynı anda götürüp aradan çıkarmanız çünkü ikisi de konu olarak öğrenmesi genellikle fizikten daha kolay ve hızlı. Ayrıca AYT biyolojiden MEB kaynaklarına, özetlerine ve çıkmışlara bakın.
AYT matematik için size bol şans dilemekten başka çarem çok yok çünkü hem AYT fen kadar kolay artmıyor, hem de AYT fen gibi belirli bir zorluk seviyesi veya soru tarzı vesaire yok. AYT matematik kısmında ne olacağı hiç belli değil. Tavsiyem AYT matematiği 20-25'lere taşıyıp AYT feni ise olabildiğince 30'lara yakın oynamak.
Çok teşekkür ederim hocam. Gerçekten çok faydalı oldu benim için.
Son düzenleyen: Moderatör: