Sayısal için nasıl çalışılır?

Yer
Red Bull Ring
Eşit Ağırlıktan sayısala geçmek için mezuna bıraktım. En az 5 saat çalışıyorum günde. Bugün 7 saat çalıştım mesela. 40 Soru paragraf atıyorum, bugün 36 tanesi doğru geldi. Her gün de 1-2 tane sosyal denemesi atıyorum (Bilgi Sarmal) 15 doğru geliyor genelde. Ardından da bitirmem gereken daldan ilerliyorum. Mesela TYT Matematik çalıştım bugün, 3 saat. Sonra 30 dakika da geometride katı cisimlerden silindiri izledim. Hedefim Sayısal 100-115k. Bu arada hiç AYT Fen dersleri bilmememe rağmen bu yıl sınavda 4 tane ayt fizik doğru yaptım, biyolojiden de tek soru işaretledim o da doğru çıktı. Biyolojiyi öylesine işaretlemiştim. Ancak matematiğim zayıf. Çalışa çalışa artık çıkmış orta-zor soruları çözebildiğimi fark ettim. Çözemesem bile bir yere kadar ilerliyorum soruda.

Bana ne önerirsiniz bu süreçte?

Video izlemek kaynak kitabı almak 2 saat çalışmak video izlemek ezberlemek olabilir.

Eşit Ağırlıktan sayısala geçmek için mezuna bıraktım. En az 5 saat çalışıyorum günde. Bugün 7 saat çalıştım mesela. 40 Soru paragraf atıyorum, bugün 36 tanesi doğru geldi. Her gün de 1-2 tane sosyal denemesi atıyorum (Bilgi Sarmal) 15 doğru geliyor genelde. Ardından da bitirmem gereken daldan ilerliyorum. Mesela TYT Matematik çalıştım bugün, 3 saat. Sonra 30 dakika da geometride katı cisimlerden silindiri izledim. Hedefim Sayısal 100-115k. Bu arada hiç AYT Fen dersleri bilmememe rağmen bu yıl sınavda 4 tane ayt fizik doğru yaptım, biyolojiden de tek soru işaretledim o da doğru çıktı. Biyolojiyi öylesine işaretlemiştim. Ancak matematiğim zayıf. Çalışa çalışa artık çıkmış orta-zor soruları çözebildiğimi fark ettim. Çözemesem bile bir yere kadar ilerliyorum soruda.

Kendinizi çok yormadan konuları bitirirseniz (özellikle Matematik) sayısalda 100k gelir diye düşünüyorum. Denemelere devam edin, paragraf çözmek sizin tercihiniz ancak paragraf yerine Türkçe denemeleri çözmenizi öneririm. Keza AYT Fende konuları bitirdiğiniz taktirde fulleyemeseniz de belli nete ulaşırsınız, bu da 100k için yeter. Hesaplamaya yarayan siteler ile hesaplayabilirsiniz.

Eşit ağırlıktan sayısala geçmek için mezuna bıraktım. En az 5 saat çalışıyorum günde. Bugün 7 saat çalıştım mesela. 40 soru paragraf atıyorum, bugün 36 tanesi doğru geldi. Her gün de 1-2 tane sosyal denemesi atıyorum (Bilgi Sarmal) 15 doğru geliyor genelde. Ardından da bitirmem gereken daldan ilerliyorum. Mesela TYT matematik çalıştım bugün, 3 saat. Sonra 30 dakika da geometride katı cisimlerden silindiri izledim. Hedefim sayısal 100-115k. Bu arada hiç AYT fen dersleri bilmememe rağmen bu yıl sınavda 4 tane AYT fizik doğru yaptım, biyolojiden de tek soru işaretledim o da doğru çıktı. Biyolojiyi öylesine işaretlemiştim. Ancak matematiğim zayıf. Çalışa çalışa artık çıkmış orta-zor soruları çözebildiğimi fark ettim. Çözemesem bile bir yere kadar ilerliyorum soruda.

5 saate bu kadar az şeyi nasıl sığdırdınız anlayamadım.

Eşit Ağırlıktan sayısala geçmek için mezuna bıraktım. En az 5 saat çalışıyorum günde. Bugün 7 saat çalıştım mesela. 40 Soru paragraf atıyorum, bugün 36 tanesi doğru geldi. Her gün de 1-2 tane sosyal denemesi atıyorum (Bilgi Sarmal) 15 doğru geliyor genelde. Ardından da bitirmem gereken daldan ilerliyorum. Mesela TYT Matematik çalıştım bugün, 3 saat. Sonra 30 dakika da geometride katı cisimlerden silindiri izledim. Hedefim Sayısal 100-115k. Bu arada hiç AYT Fen dersleri bilmememe rağmen bu yıl sınavda 4 tane AYT fizik doğru yaptım, biyolojiden de tek soru işaretledim o da doğru çıktı. Biyolojiyi öylesine işaretlemiştim. Ancak matematiğim zayıf. Çalışa çalışa artık çıkmış orta-zor soruları çözebildiğimi fark ettim. Çözemesem bile bir yere kadar ilerliyorum soruda.

1- Günde 1 test (yaklaşık 10 soru) paragraf çözsen yeterli. Ben 2 günde 1 paragraf 1 dil bilgisi testi çözüyordum.
2- Süre tutarak ders çalışma, konu bitirmeye çalış. O konu bitti mi 2-3 adet test çözüp o dersi o günlük noktala. Günde maksimum 3 ya da 4 ders çalış.
3- Video izleyerek matematik veya geometri öğrenemezsin. Videoları mümkün oldukça kısa sürede, (eğer bildiğin bir konuysa) atlaya atlaya bitirmeye çalış. Temelin olmadığını söylüyorsun bu yüzden testlerin başında epeyce süre geçirmelisin ki sorular hafızana otursun.
4- Matematik ve geometri çözerken yapamadığın sorularda hemen cevabına ya da çözüm yoluna bakma, biraz kendin uğraş.

Başarılar...

5 saate bu kadar az şeyi nasıl sığdırdınız anlayamadım.
Mert Hoca'nın kampından ilerliyorum. Mert hocanın videoları uzun. Bugünkü matematik konusunun videoları ebob ekoktu, test videosuyla birlikte. 3 Saat videosu vardı zaten. 30 Dakika da kendim çözdüm. 2 Sosyal ve 40 paragraf, geometriye de 30 dakikadan. Ayrıca 40 dakika da coğrafya eksiğimi kapattım. 7 Saati buluyor zaten.

2- Süre tutarak ders çalışma, konu bitirmeye çalış. O konu bitti mi 2-3 adet test çözüp o dersi o günlük noktala. Günde maksimum 3 ya da 4 ders çalış.
Konuyu garanti bitiriyorum. Konu bitmeden günü de bitirmiyorum hocam. Geometri kampı yarın ile birlikte bitiyor. Hemen 15 günde TYT Biyolojiyi bitireceğim ardından.
3- Video izleyerek matematik veya geometri öğrenemezsin. Videoları mümkün oldukça kısa sürede, (eğer bildiğin bir konuysa) atlaya atlaya bitirmeye çalış. Temelin olmadığını söylüyorsun bu yüzden testlerin başında epeyce süre geçirmelisin ki sorular hafızana otursun.
Evet, videoları durduruyorum kendim çözmeyi deniyorum. Tıkanınca da videodan devam. Ancak videoları ilerletmiyorum, onları da izliyorum.

@651016 Siz videoları hızlandırıp izlediğiniz için mi öyle dediniz?

Son düzenleme:
Mert Hoca'nın kampından ilerliyorum. Mert hocanın videoları uzun. Bugünkü matematik konusunun videoları EBOB ekoktu, test videosuyla birlikte. 3 saat videosu vardı zaten. 30 dakika da kendim çözdüm. 2 sosyal ve 40 paragraf, geometriye de 30 dakikadan. Ayrıca 40 dakika da coğrafya eksiğimi kapattım. 7 saati buluyor zaten.

Konuyu garanti bitiriyorum. Konu bitmeden günü de bitirmiyorum hocam. Geometri kampı yarın ile birlikte bitiyor. Hemen 15 günde TYT biyolojiyi bitireceğim ardından.

Evet, videoları durduruyorum kendim çözmeyi deniyorum. Tıkanınca da videodan devam. Ancak videoları ilerletmiyorum, onları da izliyorum.

@651016 siz videoları hızlandırıp izlediğiniz için mi öyle dediniz?

Video izleme sürenizi görmemişim matematik konusunda özellikle konuyu hızlıca dinleyip asıl sorunun üstünde oyun oynayarak öğrenirim.(yani evet daha kısa video bulup 1.5 X de izleyebilirsiniz)matematikde olay konuyu öğrenmek değil pratik olduğunu düşünüyorum tabii ne kadar doğrudur bilemem.

100k bandı istiyorsun çok zorlu bir hedef değil henüz çok zaman var ve mezunsun bu açıdan işin daha kolay. TYT için 80 net civarı yapman gerekli ki söylediğin doğru sayılarına göre yapıyor ya da yapmaya yakın olman gerekir. Eğer TYT netin 80 civarı değilse onun adına bir çalışma yapabilirsin. Her dersten orta zorlukta 1er kitap bitirip(mezun olduğun için TYT kısmının ortalama olduğunu varsayıyorum eğer daha kötüyse konuları iyice anlamak adına kolay bir kitapta çözebilirsin) branş çözersen bu netlere çıkman zor değil. AYT matematik adına giriş seviyesi ve ortalama seviye olmak üzere 2 kaynak istediğin sıralama için gayet yeterli. AYT Fen emek ve temel ister TYT Fen kısmın düzgün olmazsa anlamakta zorlanırsın. Her ders için ortalama 2 şer kitap bu kısımdan da işini görecektir. Bu dediklerimi yapman ortalama mart ortalarına denk gelecektir. Bu seviyeden sonra AYT içinde branşlara dönüp güzel bir tarama yapman ve yanlış çıkan konuları tekrar etmen gerekir(tabii bunları yaparken TYT kısmını çalışmayı bırakmıyoruz) 1.5 ay kadar sürekli branş çözüp kendini geliştirdikten sonra bir gün tyt diğer gün ayt şeklinde denemeler çözüp yanlış çıkan soruları analiz edip o konulara çalışarak sınava kadar kendini güçlendiriyorsun. Bu maraton sonunda muhtemelen istediğin sıralamadan çok daha yüksek bir sıralama bile elde edebilirsin. İyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı