Sayısal mı dil mi?

Emre.wtd

Hectopat
Bu sene lise 2'ye geçtim 1. dönem sonu bölüm seçimi yapılacağı söylendi. Fazla ders çalışmayan biriyim biyoloji dersini seviyorum ama fizik ve kimya sıkıcı geliyor. İngilizce konusunda da zaten 2-3 yıldır önüme İngilizce içerikler çıktığı ve Türkçe olanlar yetmediği için İngilizcem ortalamanın üstünde ve fazla zorlanmayacagimi düşünüyorum. Meslek veya üniversite için de şimdilik bir fikrim yok üniversite için felsefe düşünüyorum ama malum meslek yok o yüzden şimdilik Bi hedefim yok, yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam siz meslek seçimini yapmanız ve o hedef doğrultusunda seçim yapmanız lazım mesela yabancı dil ile ilgili meslek isterseniz dil okumalısınız meslek seçmeden olmaz bunlar.

Matematiğin ve fiziğin iyiyse, ders çalışmakla bir sorunun yoksa sayısalı tercih et derim. Kimyayı ben de sevmezdim ama bir şekilde halloluyor çok dert etme onu. Dil alanında ise meslekler ve iş imkanları oldukça dar ve bana soracak olursan yabancı dil temelli mesleklerin geleceği ve akıbeti iyi değil.

Bu sene lise 2'ye geçtim 1. dönem sonu bölüm seçimi yapılacağı söylendi. Fazla ders çalışmayan biriyim biyoloji dersini seviyorum ama fizik ve kimya sıkıcı geliyor. İngilizce konusunda da zaten 2-3 yıldır önüme İngilizce içerikler çıktığı ve Türkçe olanlar yetmediği için İngilizcem ortalamanın üstünde ve fazla zorlanmayacagimi düşünüyorum. Meslek veya üniversite için de şimdilik bir fikrim yok üniversite için felsefe düşünüyorum ama malum meslek yok o yüzden şimdilik Bi hedefim yok, yardımcı olursanız sevinirim.
Bu sorunun cevabı tercih edeceğin mesleğin hangi alan ile ilgili olduğudur.

Aynı yollardan geçtim. Sana tavsiyem kafanda İngilizce öğretmenliği kesin değilse dil okuma. Diğer dallar çürüdü zaten truzim falan bitti artık. Sayısalda zorlanıcağını düşünüyorsan emin ol dilinde zorluğu hafife alınmaz. 80 soruluk sınava hazırlanırken belki 8 bin soru çözüceksin belki 16 bin. Ama sonuç 80 de 70 olursa öp başına koy. Ser sene farklı yerlerden vurup gafil avlıyorlar dil sınavlarında. Ezberlemen gereken minimum 2 bin kelime var. O bile yeterli olmuyor. Bu dediklerimden gözün korkmadıysa kesinlikle denemelisin.

Bir de artık ben dil biliyorum deyip kolayca işe giremiyorsun. O karantinadan sonra bitti. Bizim nesil İngilizce biliyor az çok. Yani atanamadın bir şey oldu. Farklı şeyler deneyim dediğinde önüne meslek engeli çıkar ve sadece dil bilmek yetmez haberin olsun. Ama makine mühendisi olarak mezun oldun diyelim. Yelpazen İngilizce öğretmenine göre birhayli geniş.

Hocam siz bir de YDS'yi görün derim. :D
çok çıkmış soru çözdüm hocam. ydt de 12k yaptım ben. ama dili seçmedim.

Zorluk oalrak bakarsak Sayisal dilden daha zordur ama dil de hic kolay degildir. Dilci oalrak soyluyorum bunu. Hangisinde rahat ederim kafasinda iseniz Sozel veya Esit Agirlik gecin. Aklinizda dil ile ilgili bolum varsa dile gecin. Aklinizda ileride kolayca is burup para kazanayim fikri varsa Sayisala gecin. Sozelde cok az calisirsiniz. Esit Agrilikta bir tik fazla calisirsiniz ama dil ve sayisal zorlar.Dilde surekli Ingilizce calisacaksiniz ve x konusundan su kadar soru cikar ve soyle calisilmali diye bir kaidesi olmadigi icin zor oluyor. Sayisalda ise her seyi beraber goturmek zor olacaktir.

Zorluk oalrak bakarsak Sayisal dilden daha zordur ama dil de hiç kolay degildir. Dilci oalrak soyluyorum bunu. Hangisinde rahat ederim kafasinda iseniz Sozel veya Esit Agirlik gecin. Aklinizda dil ile ilgili bolum varsa dile gecin. Aklinizda ileride kolayca is burup para kazanayim fikri varsa Sayisala gecin. Sozelde cok az calisirsiniz. Esit Agrilikta bir tik fazla calisirsiniz ama dil ve sayisal zorlar. Dilde surekli İngilizce calisacaksiniz ve X konusundan su kadar soru cikar ve soyle calisilmali diye bir kaidesi olmadigi icin zor oluyor. Sayisalda ise her seyi beraber goturmek zor olacaktir.

Tam olarak benim bahsettiğime değinmişsin. Bize lisedeki hocamız 11. sınıfın ilk günü
" Kendinize dilci demeyin, siz eşit ağırlıksınız. Oturup TYT çalışacaksınız ama dilde 80 soruda 70 net yapmanızı istiyorlar. Kolay diye geldiyseniz hemen bırakın". Dedi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı