RX 9070XT vs RTX 5070

Bütçe
Bütçeyle ilgili durum yok
Aynı seçimi bende yapmıştım 5070 çünkü oyunlarda daha yüksek FPS ve stabil olması nedeniyle seçimim bu yöndeydi.
DLSS 4.5 ve MFG 4X var şu an yakında 6X gelecek 1 ay içinde.
NVIDIA kartlar AMD kartlara oyunlarda 1, 1.5 GB kadar daha az VRAM kullanıyor bunudabilmekte fayda var.

9070XT ise raster olarak 5070'den ortalama 10-15 FPS önde ve 4 GB daha fazla VRAM'e sahip
AMD kullanmadım ama vaktiyle çok araştırma yaptım AMD almam.

Öte yandan en aykın arkadaşım 9070XT kullanıyor iyi bir kart olduğunu söylüyor bende onunla birlikte test ettim birkaç kez açıkçası 5070'den daha iyi hissettirmedi bana yazılım ve oyun teknolojisi olarak AMD geride keşke daha iyisini yapsalar NVIDIA'yı rekabete zorlasalar biraz

Kısaca eğer DLSS ve MFG ile işim yok diyorsan 9070XT al.
Oyunlarda yüksek FPS akıcılık ve DLSS muazzam kalitesini hissetmek istiyorsan 5070 al

Seçimin her ne olursa olsun seniz üzmez ikisi de sağlam karttır.

Aynı seçimi bende yapmıştım 5070 çünkü oyunlarda daha yüksek FPS ve stabil olması nedeniyle seçimim bu yöndeydi.
DLSS 4.5 ve MFG 4X var şu an yakında 6X gelecek 1 ay içinde.
NVIDIA kartlar AMD kartlara oyunlarda 1, 1.5 GB kadar daha az VRAM kullanıyor bunudabilmekte fayda var.

9070XT ise raster olarak 5070'den ortalama 10-15 FPS önde ve 4 GB daha fazla VRAM'e sahip
AMD kullanmadım ama vaktiyle çok araştırma yaptım AMD almam.

Öte yandan en aykın arkadaşım 9070XT kullanıyor iyi bir kart olduğunu söylüyor bende onunla birlikte test ettim birkaç kez açıkçası 5070'den daha iyi hissettirmedi bana yazılım ve oyun teknolojisi olarak AMD geride keşke daha iyisini yapsalar NVIDIA'yı rekabete zorlasalar biraz

Kısaca eğer DLSS ve MFG ile işim yok diyorsan 9070XT al.
Oyunlarda yüksek FPS akıcılık ve DLSS muazzam kalitesini hissetmek istiyorsan 5070 al

Seçimin her ne olursa olsun seniz üzmez ikisi de sağlam karttır.
9070 XT raster oyunlarda genelde biraz önde ve VRAM’i daha fazla, uzun vadede 1440p–4K için avantajlı. RTX 5070 ise DLSS ve Frame Generation sayesinde özellikle ray tracingde ciddi FPS patlatıyor, stabil ve teknolojik olarak daha avantajlı. Yani saf güç istiyorsan 9070 XT, DLSS, ray tracing, akıcılık istiyorsan 5070, ikisi de sağlam kart, fanboyluk yapmaya gerek yok

9070 XT raster oyunlarda genelde biraz önde ve VRAM'i daha fazla, uzun vadede 1440p–4k için avantajlı. RTX 5070 ise DLSS ve Frame Generation sayesinde özellikle ray tracingde ciddi FPS patlatıyor, stabil ve teknolojik olarak daha avantajlı. Yani saf güç istiyorsan 9070 XT, DLSS, Ray Tracing, akıcılık istiyorsan 5070, ikisi de sağlam kart, fanboyluk yapmaya gerek yok.

Aynı görüşteyim :)

@Emirhan Karali ve @Kral_ama, anlattıklarınızdan FSR'ın haberi var mı?

Screenshot_2026-02-21-11-52-58-74_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca rekabetçi oyunlarda bu teknolojiler gecikme nedeniyle kullanılmıyor, orada kas gücü gerekiyor.

5070 Ti alamıyorsanız net 9070XT, 5070 arada bir kart, alınmaz.

Son düzenleme:
FSR'ın varlığından haberi olmayan adamlar 5070 övüyor. 9070 XT alın. Oyun konusunda 5070'den her konuda daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı