Selam, 10. sınıftayım ve bölüm seçme zamanı gelmek üzere fakat hala kararsızım. İlk başta dil hedeflemiştim ama dil bölümündekilerin çoğunun B2-C1 düzey olacağını ve B1 düzeyimle boş boşa geri planda kalacağımı düşündüğümden dolayı vazgeçtim. Sonra eşit ağırlık hedefledim fakat ne olmak istediğim hakkında bir fikrim yok, aslında sayısal seçsemde ne olacağım hakkında bir fikrim yok. Ortaokuldan beri öğretmen olup 55-70 arası bir maaş ve eşiminde aynı düzeyde kazanmasıyla geçmesini planladığım bir gelecek planım vardı
bir Lamborghini vb hedeflemedim yani iyi bir maaşla çalışmayı hedefledim. Fakat öğretmen atamalarının düşük olmasıyla dershane ve özel okullarda asgari ücretle geçen berbat bir hayat istemiyorum. Sayısalda en çok korkutan fizik ve yeni nesil sorular. Ortaokuldan beri yeni nesil sorular beni geriyor. Şu anlık ortalamam 94 fakat okulum fen lisesi falan değil ortalama bir Anadolu lisesi o yüzden sınavları zor değil. Bundan dolayı matematiğim ve fiziğim 100 olsa da gerçekten ortalama-zor bir yeni nesilli fizik-matematik sınavına girersem ne yapacağımı bilmiyorum. Sizin görüşlerinizi almak isterim, 2. dönem 1. matematik yazılısı MEB tarafından yapılacak ve yeni nesil soru dolu. Eğer onu yapabilirsem sayısal seçmeyi düşünüyorum.