Sayısal mı eşit ağırlık mı?

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
Selam, ben YKS öğrencisiyim. Sayısal mezunuyum ama OBP'm kırık 65 civarı. Hedefimde pilotajdı normalde. Etrafımda ki herkes sayısal derece yapamazsın (OBP'den dolayı) mühendislik veya eşit ağırlıkta derece gelirse hukuk falan oku. Mezun olduktan sonra THY akademiye başvurup pilot olursun diyor. Bana da mantıklı geliyor ama gerçekten sayısalda derece yapabileceğimi düşünmüyorum. Malum 95 OBP'li olanlar bile zar zor 20k yapıyor. Mantıklı mıdır sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam pilotaj işi çok zor ya. OBP'yi boş verin sıralama olarak da çok zor. Olmaz demiyorum tabii ki mümkün. Ancak diğer şekilde mezun olduktan sonra isterseniz pilot olabilirsiniz tabii ama kalkıp hukuk, psikoloji tarzı bölümlerden çıkıp pilotlukla uğraşmak istemessiniz. Arkadaşlar genel olarak pilotluk sağlık koşulları ve ciddi bir sıralama gerektiren bir meslek olduğu için ben mühendislik okuyayım cebimde bir meslek olsun, pilotluğu zaten lisans ile filan yaparım istersem diye düşünüyor. Bence gayet mantıklı bir düşünce ama işte mühendislik için filan mantıklı sayısal bölüm olduğu için. Kalkıp tm bölümünden sonra özellikle hukuk gibi bir bölümden filan çıkıp da pilot olmazsınız muhtemelen okuduğunuz yerde devam etmek istersiniz.

Selam, ben YKS öğrencisiyim. Sayısal mezunuyum ama OBP'm kırık 65 civarı. Hedefimde pilotajdı normalde. Etrafımda ki herkes sayısal derece yapamazsın (OBP'den dolayı) mühendislik veya eşit ağırlıkta derece gelirse hukuk falan oku. Mezun olduktan sonra THY akademiye başvurup pilot olursun diyor. Bana da mantıklı geliyor ama gerçekten sayısalda derece yapabileceğimi düşünmüyorum. Malum 95 OBP'li olanlar bile zar zor 20k yapıyor. Mantıklı mıdır sizce?

Hedefiniz pilot olmak ise uçak mühendisliğini tercih edebilirsiniz hem yapılması pilotaja göre (daha kolay) hem de sanırım oradan pilotluğa geçiş gibi durumlar vardı fakat o konuda tam bilgim yok ve sayısal alandan bölüm istiyorsan EA falan geçme sakın.

Hocam bunu kuzenimden örnek vereyim. Kendisi Yeditepe üniversite insan kaynakları mezunu tabii bölüm şu an orada kapandı. Oradan mezun olduktan sonra aniden host olmak için başvurdu bir şirkette çalışmaya başladı ardından THY akademiye başvurdu şu an pilotaj eğitimi devam ediyor. Bu dediğim olaylar hemen olmadı senelerini aldı ama şu an sevdiği işi yapıyor. Bu dediğim bölüm eşit ağırlık ile alıyor ama illa bu bölümü okuyup pilot olamıyorsunuz. Çok fazla etken var dilinizi çok iyi olması gerek ek diller dahil. Bence ilk önce güzel bir bölüm hedefleyin sayısal, eşit ağırlık fark etmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı