Sayısal mı eşit ağırlık mı?

Eşit Ağırlık mezunu ve şu an EA alanından alan bir Lisans Programında okuyorum.

EA Gerçekten paranız veya finansal zekanız yüksek değilse size çok bir şey vaat etmiyor.

Hukuk, İktisat, İşletme gibi bölümleri "Top Üni" dedikleri okullarda okumuyorsanız muhtemelen işsizsiniz.

Bu acı ama gerçek, bugün bazı ön lisans mezunları bizden daha hızlı istihdam ediliyor.

Eşit ağırlık mezunu ve şu an EA alanından alan bir lisans programında okuyorum.

EA gerçekten paranız veya finansal zekanız yüksek değilse size çok bir şey vaat etmiyor.

Hukuk, iktisat, işletme gibi bölümleri "top üniversite" dedikleri okullarda okumuyorsanız muhtemelen işsizsiniz.

Bu acı ama gerçek, bugün bazı ön lisans mezunları bizden daha hızlı istihdam ediliyor.

Peki sizce muhasebe nasıl.

Bir fikriniz var mı bilemem ama muhasebe aklıma kötü bir fikir olarak gelmiyor ben bilgisayara alışık olduğumdan dolayı pek bir sıkıntı çekceğimi düşünmüyorum sizin çevrenizde ya da kulağınıza gelen herhangi bir sıkıntı var mı bu meslekle alakalı.
Severek çalışırım diyorsanız neden olmasın. Pek bir bilgim yok ama şu ana kadar kötü birşey duymadım.

@orhun.1 Genel olarak pek çok EA bölümü ağızına kadar dolu. Muhasebe deseniz TMMOB ve onun "insanüstü zorr" sınavları ile çoğunun lisanssız çalıştığı bir bölüme dönüştü.

Gerçekten kabiliyetiniz varsa EA yerine SAY okuyun veya benim gibi mali işlerle uğraşmayı ve lisans almaya yönelik inancanız ve çalışma isteğiniz tam ise bu bölümlerden birini yazın.

Ayrıca iyi bir okulda okumanız lazım ismi bilinmeyen taşra üniversitesinde İİBF okursanız üzülerek söylüyorum ama işsizsiniz.

@orhun.1 genel olarak pek çok EA bölümü ağızına kadar dolu. Muhasebe deseniz tmmob ve onun "insanüstü zorr" sınavları ile çoğunun lisanssız çalıştığı bir bölüme dönüştü.

Gerçekten kabiliyetiniz varsa EA yerine say okuyun veya benim gibi Mali işlerle uğraşmayı ve lisans almaya yönelik inancanız ve çalışma isteğiniz tam ise bu bölümlerden birini yazın.

Ayrıca iyi bir okulda okumanız lazım ismi bilinmeyen taşra üniversitesinde İİBF okursanız üzülerek söylüyorum ama işsizsiniz.

Ama sayısaldanda korkmuyorum değil günlerimin hepsini de ders çalışıp heba etmek istemiyorum 2 saat çalışsam hafta sonları da TYT yaparsam yeter mi emin olamıyorum.

Eşit ağırlıkta zaten çok bölüm yok yarısı da İİBF bölümüdür herkes hukuk oku falan der ama orası da dolu her sene dışarıya bir çuval dolusu hukuk mezunu çıkıyor. Ortada 10 çuval var ise 7 tanesi İİBF 1 tanesi hukuk geriye kalan 2 tanesi ise diğer eşit ağırlık bölümleridir. İşletme vb. gibi bölümleri okuyacaksınız ya sağlam bağlantılar, ailenden kalma bir iş veya yurt dışına çıkma şansı bunlar yoksa maalesef ki bir yerlere gelmek zor imkansız değil ama çok uğraştırıyorlar.

Eşit ağırlıkta zaten çok bölüm yok yarısı da İİBF bölü müdür herkes hukuk oku falan der ama orası da dolu her sene dışarıya bir çuval dolusu hukuk mezunu çıkıyor. Ortada 10 çuval var ise 7 tanesi İİBF 1 tanesi hukuk geriye kalan 2 tanesi ise diğer eşit ağırlık bölümleridir. İşletme vb. gibi bölümleri okuyacaksınız ya sağlam bağlantılar, ailenden kalma bir iş veya yurt dışına çıkma şansı bunlar yoksa maalesef ki bir yerlere gelmek zor imkansız değil ama çok uğraştırıyorlar.

Yani sayısal çalışsam daha mı iyidir ve eğer sayısalsanız bir çalışma tavsiyeniz var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı