Sayısal seçilmeli mi?

Olaya bölümler veya dersler olarak bakma, eğitim sisteminin rekabetçi yapısına yenik düşme. Okumak istediğin, akademik olarak okurken zevk alacağın bölümü belirle ve ona göre sınava hazırlan. Sayısal, eşit ağırlık falan bunlar formaliteden yapılan basit ayrımlar. Fakülteleri iyice araştır ve hangisi senin standartlarına uygunsa ona yönel.

Hayırlı akşamlar. Epeyce uzun zamandır bunun üzerine düşündüm durdum. Benim tarih, coğrafya, edebiyat... Kısacası sözel ve ezbere dayalı derslerde kendimi başarılı görüyorum. Aynı zamanda fizik ve biyolojiyi yapabiliyorum kimyayi da calisinca anlıyorum. Ancak matematiğe gelirsek eskiden imkansız olduğunu düşündüğüm için minik beynimi o zamanlar çok zorlamadım, haliyle temelimi atmamıştım. Temeli attım atmasına ancak epey geç attım. Gelecek hedeflerim doğrultusunda veteriner yahut hemşire olmak istedigim icin elbet sayısala geçmem gerekecek. Sayisalimda ne iyi ne kötü. Lisenin son yılını okuyan ya da mezun birisi soruma yanit verirse çok memnun kalırım. Teşekkürler!
Okuduğun liseye göre değişir ama genel tablodan bahsedeyim, standart anadolu liselerinde genelde sayısal sınıf 1 tane olur, sözel bile açılmaz bazen, çer çöp herkes eşit ağırlıkta onu bil önce. Kendimden pay biçiyorum, ne kadar dersle alakasız mezuniyet için takılan tip varsa onlar eşit ağırlıkta. Madem fen yapabiliyorsun sayısal yapıştır geç dostum, eşit ağırlık seçtin mi feni kurban ediyorsun çünkü. Matematik zaten aynı. Hem sayısal sınıfın ortamı eşit ağırlık sınıflarına nazaran daha nezih ve derse odaklı olur. Sayısala ilgisi olan adama eşit ağırlık sıkıcı gelir, insanı daraltan saçma seçmeli derslerle dolu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı