Sözel mi seçilmeli sayısal mı?

Sen bilir kişi misin peki insanları yanlış yönlendiriyorsun. Üniversite okuyan kişi her yerde 1-0 öndedir. Ömrünün sonuna kadar sanayide çalışıp aynı parayı almak için yaşamıyor kimse. Sanayide çalışanlara da sorsanız aynı şeyi söyleyecektir size. Hayat şartları neyi gerektirirse onu yapıyor herkes. Eğitim hayatınızı gittiği yere kadar götürmekte her zaman fayda vardır. Hayatın her aşamasında sizi öne çıkaracaktır. Erkenden pes edip gidip sanayide çalışmak size mantıklı geliyorsa orasını bilemem tabii.

Kusura bakma ama bu konu hakkında bilgin yok. Çırak usta ilişkisi olan, akademik değil de sosyal ya da zanaat beceriler gerektiren işler ne kadar erken yaşta olursa o kadar iyidir. Ortaokuldan sonrası birçok kişi için gereksiz zaman kaybı. Ülkedeki üniversitelerin 4'te 3'ü işsiz insanlar yetiştirip 2- 4 veya daha fazla sene zaman çalmaktan başka işe yaramıyor. Sanayiye gitmek pes etmek değil aksine daha da çabalamaktır. Zanaatler, sosyal meslekler herkesin yapabileceği işler değildir ve onlarda çaba, gayret ister.

Ortaokul hayatından sonra liseye devam edip üniversite sınavına giren ve hiçbir anlamı olmayan bir bölümü saçma sapan bir üniversitede okuyan birisini -ki bu birisi her sene yüz binlerce kişi- düşün. Bir de ortaokuldan sonra çırak olarak bir ticarethaneye ya da akademik başarı istemeyen bir mesleğe girip 8 sene boyunca işi öğrenmiş birisini düşün. Lise ve üniversite yerine 8 sene boyunca sürekli para kazanmış, sektöründe onlarca tanıdığı ve referansı olan işinde usta birisi. Henüz 22 yaşında muhtemelen evini çoktan almış, hayatını kurmuş. Ülkeye 8 sene boyunca katkı sağlamış. Diğer üniversite okuyan genç ise "üniversite okumadan adam olunmaz" saçmalığına kanarak 8 senesini heba etmiş, 8 sene boyunca diğer adam para kazanıp birikim yaparken bu kişi ailesine yük olmuş, hiçbir birikim yapamamış ve hiçbir nitelik kazanmadan işsiz kalmış.
Kısaca herkesin akademik zekası olması gerekmiyor. Hayat sadece matematik/ fen bilmekle kazanılmıyor.

Türkiye'nin en eski ve iyi bir meslek lisesindeyim sıradan boş öğrencilerin çıktığı değil.

Ben normal bir meslek lisesi sandım. Eğer öyle bir liseye girebildiysen, elbette üniversiteye zorla.
 
Sen bilir kişi misin peki insanları yanlış yönlendiriyorsun. Üniversite okuyan kişi her yerde 1-0 öndedir. Ömrünün sonuna kadar sanayide çalışıp aynı parayı almak için yaşamıyor kimse. Sanayide çalışanlara da sorsanız aynı şeyi söyleyecektir size. Hayat şartları neyi gerektirirse onu yapıyor herkes. Eğitim hayatınızı gittiği yere kadar götürmekte her zaman fayda vardır. Hayatın her aşamasında sizi öne çıkaracaktır. Erkenden pes edip gidip sanayide çalışmak size mantıklı geliyorsa orasını bilemem tabi.
Şahsen Diyarbakır su işlerinden mezun olan birini kendimden 1-0 önde görmüyorum.
 

Geri
Yukarı