Sayısal yapamamak

Yapabilenlerde bir zamanlar yapamıyordu öyle düşün. Sayısal alanda başarı için çok emek vermek gerekiyor hepsi bu bir anda olacak şeyler değil. 2 ayda matematik öğrenilmez. Matematik için en az 1 sene sıkı çalışmak şart
Hocam orası öyle de bazı kişilerin de kendisinde oluyor ne bileyim hani yıllardır matematiği her zaman çok iyi yapan bir arkadaşım var. Az düz çalışıyor sadece ama yine yapıyor.

Dil okuyup tamam diyebilirim de dilde de güzel meslekler yok ki en iyi meslekler sayısalda var.

Hocam orası öyle de bazı kişilerin de kendisinde oluyor ne bileyim hani yıllardır matematiği her zaman çok iyi yapan bir arkadaşım var. Az düz çalışıyor sadece ama yine yapıyor.

Çünkü o çocuk her sene üstüne katarak ilerledi. 1. Sınıftan belki de ilgisi vardı öyle olunca zaten çok fazla bir şey yapmaya gerek kalmıyor. Ama lisenin ortasına kadar gelip de hala sıfırsan o zaman büyük emek harcayıp o temeli tek başına inşa edeceksin ardından üstüne koya koya ilerleteceksin ve hiçbirzaman sonu gelmeyecek hiçbirzaman matematiği tam olarak öğrenemeyeceksin her soruyu çözemeyeceksin çünkü hocalar bile her soruyu çözemez. Ama Türkiye'deki sınavlarda başarı için belli bir konu hakimiyeti ve soru pratiği tüm dersler için yeterli geliyor. Türkiye'deki halihazırda yapılan hiçbir sınav zekayı ölçmüyor sadece ne kadar çok çalıştığını ölçüyor bu nedenle olabildiğince çok çalış

Yapamamak diye bir şey yok yapana kadar çalışacaksın. Temelin kötüyse mecbur temel oturtman lazım antreanmanlarla matematik tarzı kitaplarla. Utanılacak sıkılacak bir şey yok gerekiyorsa önce gidip ortaokul konularını çalışacaksın. Temelini oturtacaksın ondan sonra üstüne koymaya başlayacaksın. Daha 10. sınıfsın vaktin var ama çok çalışman lazım ipin ucunu kaçırır illa çalışırım ya dersen işin zor. Sabırlı ve düzenli şekilde çalışman gerek.

Selamlar. Şu an 10 sınıfım. Ders çalışmamı artırdım. Ne yapsam yapayım çocukluktan beri bu sayısal derslere hep tiksinmişimdir. Ne yapsam olmuyor. Bazı konuları anlıyorum yapıyorum sonra bir anda konular zorlaşıyor falan hiç yapamıyorum. Fiziği az da olsa yapabiliyorum Kimya ve Matematiği hiç yapamıyorum. Ikisinden de 10 gibi notlar aldım.

Ne yapmalıyım ne yapsam sayısalı beceremiyorum diğerleri beceriyor ama ben bir türlü yapamıyorum sayısalı hiçbir zaman yapamadım. Dilciyim ama bu durum aşırı sinirimi bozuyor.

Diğerleri nasıl yapıyor da ben yapamıyorum. Onları görünce üzülüyorum yapıyorlar diye. Acaba teste falan mı gitmeliyim zeka konusunda?
Yapamıyorum diye bir şey yok. En temelden başla. Her seviye için kaynak var piyasada.

Selamlar. Şu an 10 sınıfım. Ders çalışmamı artırdım. Ne yapsam yapayım çocukluktan beri bu sayısal derslere hep tiksinmişimdir. Ne yapsam olmuyor. Bazı konuları anlıyorum yapıyorum sonra bir anda konular zorlaşıyor falan hiç yapamıyorum. Fiziği az da olsa yapabiliyorum kimya ve matematiği hiç yapamıyorum. Ikisinden de 10 gibi notlar aldım.

Ne yapmalıyım ne yapsam sayısalı beceremiyorum diğerleri beceriyor ama ben bir türlü yapamıyorum sayısalı hiçbir zaman yapamadım. Dilciyim ama bu durum aşırı sinirimi bozuyor.

Diğerleri nasıl yapıyor da ben yapamıyorum. Onları görünce üzülüyorum yapıyorlar diye. Acaba teste falan mı gitmeliyim zeka konusunda?

4 işlem becerin varsa eğer sen matematik yapabiliyorsundur, diğer türlü senin pratik yapmana kalıyor matematik bir sürü konu atıyorum denklemler denklem yapamıyorsan gidip denklemlerin başlangıcına gitmen lazım bir de genellikle lise herkes matematiği ezber üzerine yapar lisede işine yarar eğer üniversite de sayısal bölüm yazmayacaksan böyle yap geç, he bir de yapamıyorum diye bir şey sayısal dersde olmaz sözelde olur bak ama sayısalda olmaz. Fiziğe gelirsek lisedeki fizik %60ı matematik üzerinedir o yüzden senin ilk önce matematiği halletmen lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı