Sayısala geçilmeli mi?

efeyildirimmy

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, 10. sınıfı bitirdim ve 11´e geçeceğim. Eşit ağırlık bölümünü seçtim. Sizce sayısala dönmeli miyim? Aşağıya ders notlarımı paylaşıyorum.

Not: Ders çalışmayı bilmiyorum küçüklüğümden gelen bir ders çalışma alışkanlığım yok sadece sınav öncesi gecelerde konu anlatımı izliyorum test çözme vs. gibi bir alışkanlığım yok. Bu alışkanlığı kazanmam için önerilerinizi söylerseniz güzel olur.

Ekran Görüntüsü (17).png

Ekran Görüntüsü (16).png

Ekran Görüntüsü (13).png

Ekran Görüntüsü (15).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, 10. sınıfı bitirdim ve 11´e geçeceğim. Eşit ağırlık bölümünü seçtim. Sizce sayısala dönmeli miyim? Aşağıya ders notlarımı paylaşıyorum.

Not: Ders çalışmayı bilmiyorum küçüklüğümden gelen bir ders çalışma alışkanlığım yok sadece sınav öncesi gecelerde konu anlatımı izliyorum test çözme vs. gibi bir alışkanlığım yok. Bu alışkanlığı kazanmam için önerilerinizi söylerseniz güzel olur.

Eki Görüntüle 1844587

Eki Görüntüle 1844588

Eki Görüntüle 1844589

Eki Görüntüle 1844590

Temeliniz yok ise sayısal okumayın 10 15 gibi notlar gelir en mantıklısı dil veya eşit ağırlık okumak.

Eki Görüntüle 1844587

Eki Görüntüle 1844588

Eki Görüntüle 1844589

Eki Görüntüle 1844590

Hem soru çözme alışkanlığın yok, hem matematik notların 50 puan ve aşağısında, naçizane fikrim başlıkta yazan alandan çığlık atarak uzaklaşman olur. Seçenlerin sayısaldan tercih yapabilmesi için zaten inek gibi çalışması gerekiyor çünkü konu sayısı üniversite tıp ile yarışır bir alan zaten buradan patlarsın. Diğer forum üyelerinden farklı olarak ben sayısalcıyım kulaktan duyma bilgi ile değil tecrübelerim ile sana mesaj yazıyorum yani dikkate alıp seçersen senin faydana olur. Matematik notum senin gibi olduğu yıllarım oldu hoca bizi 50 45 almama rağmen bırakırdı tabii asla 20 ve 10 puan almadım en düşük notum 30 olurdu. Sonraki sınavda kendim çalışıp hocaya inat 60 puan falan almıştım o gazla sayısal seçtim sonuç mezun. Liseye göre değişir ama bizim liseden eşit ağırlıkçıların çoğu mezuna kalmadı, tembel sandığım öğrenciler bile ekonomi falan seçtiler yine gittiler 300 veya 400 bin sıralamalar ile. Bu arada matematikten 1. dönem 10 puan aldığını yazdıktan sonra gördüm hiç çalışmasan 30 puan alınacak bir yıldır 9. sınıf.

Son düzenleme:
Kanka sayısal için bakıldığında notların hiç iyi değil bir de 9.sınıf sayısal derslerin böyle 10. sınıf gibi üst sınıflarda şu anki sayısalın 2-3 katı daha çok zorlaşıyor bence geçmen mantıklı olmaz boşa sınıfta kalırsın bir daha okursun hem senin için kötü olur.

Sayısal veya Sözel seçilmez. Hedef veya bölüm seçilir, o bölüme gidebilmek için hangi puanlama türünden tercih yapman gerektiği öğrenilir. Azimle çalışılır.

Kanka sayısal için bakıldığında notların hiç iyi değil bir de 9.sınıf sayısal derslerin böyle 10. sınıf gibi üst sınıflarda şu anki sayısalın 2-3 katı daha çok zorlaşıyor bence geçmen mantıklı olmaz boşa sınıfta kalırsın bir daha okursun hem senin için kötü olur.

10. sınıfı okumuş zaten bu arada 9. sınıf 10'a göre öğrencilere daha zor gelir.

Eki Görüntüle 1844587

Eki Görüntüle 1844588

Eki Görüntüle 1844589

Eki Görüntüle 1844590

Eğer ezber yapmayı seviyorsanız sözeli eğer eşit okumak istiyorum derseniz eşit ağırlığı dile yatkınlığınız varsa dil bölümünü seçebilirsiniz. Öneri olarak ise telefonunuzu sessize alın odanızı toplayın serin bir yerde ders çalışın masanız düzenli olsun son olarak rahat bir yerde asla ders yapmayın çünkü insan beyni rahat bir yerde olursa tüm konsantresini kaybeder ve uyku moduna geçer. denendi onaylandı.

Eğer ezber yapmayı seviyorsanız sözeli eğer eşit okumak istiyorum derseniz eşit ağırlığı dile yatkınlığınız varsa dil bölümünü seçebilirsiniz. Öneri olarak ise telefonunuzu sessize alın odanızı toplayın serin bir yerde ders çalışın masanız düzenli olsun son olarak rahat bir yerde asla ders yapmayın çünkü insan beyni rahat bir yerde olursa tüm konsantresini kaybeder ve uyku moduna geçer. Denendi onaylandı.

Maalesef evde ders çalışabileceğim bir ortamım yok. Oda küçük ve kardeşimle aynı odayı kullanıyoruz. Sınavlardan önce arkadaşımla kütüphaneye gidip konu anlatımı falan izliyorduk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı