Mantık konusu TYT'de 1 soru demek. Ki onu da genelde sormuyorlar. TYT Matematik başlı başına 3 konudan oluşur, sınav odaklı çalışanlar için; yani biz. Problemler, eşitsizlikler ve fonksiyonlar. Bu 3 konuyu halledersen adam gibi, en iyi yerlerin kapısı sana açılır. Yaklaşık 2 aydır problemler çözüyorum. Tabi bu sadece işin matematik kısmı. Her gün matematik ve ek fen dersi çözmezsen imkanın yok bitiremezsin dersleri.
Benim hedeflediğim yerin sıralaması 5 bin. 6 Saat aralıksız okulda test çözüyoruz, son 2 saat dinlenir okul çıkışında da kütüphaneye gideriz. TYT derslerimizi bitirmeye çalışırken 12.sınıfı da geri bırakmıyoruz tabi. Anlayacağın o ki mantıktır kümedir vs. çok yorma kendini. Onlar şu an sana zor gelebilir ama zamanı gelecek seviyen bambaşka yerlerde olacak, olmazsa 40 yıl çekersin cefasını.
Hedeflediğin yere göre çalış. Kendini sına. Bol bol konu çalış. Konuyu test üzerinden çalışmanı tavsiye ederim. Test çözmeyen, çözemeyen, alıştırma yapmayan adam, alıştırmasını gerçek sınavda yapar; sonu kötü olur. 9-10-11.Sınıf derslerim ortalama puanlarda geçti benim ama şu an o sınavlara tekrar girsem çok farklı olurdu her şey.
Hemen şunu da söyleyeyim. Okuldaki sınavlar gerçek ÖSYM sınavlarına dair hiçbir ortak özellik taşımaz. Ne test, ne klasik sınavlar. Benim 9.sınıfta ilk matematik notum 08'di. İkinci matematik sınavım ise 22'ydi. Ben 2 dönem matematikten kaldım. Sürekli taktir alan bir arkadaşım da vardı. Şimdi deneme sıralamalarında benden 30 kişi geride bu arkadaşım. Demem o ki 3 yıl yatarsın, son yıl bir asılırsın ama tam asılırsın; dönüp bir bakarsın ki neymişsin ne olmuşsun. Ben bunu yaşıyorum arkadaşlar. Son sınıfım ve kendimdeki potansiyeli keşke daha önce görebilseymişim, ben çalışmıyordum çünkü. Çalışmayan insan da boşluyor her şeyi. Ama son sene, yumurta dayandı kapıya
Sana sadece şunun tavsiyesini vereceğim bir 12.sınıf olarak. Çok çalışmak, okul sınavlarından yüksek almak marifet değil. Düzenli ve verimli çalışmak önemli. 9.Sınıfta 9'u halledeyim deyince de olmuyor. Unutuyor insan. Her şeyin mantığını öğrenmeye çalış. Merak et, soru sor. Sen düzenli ve verimli çalışınca gerisi geliyor zaten. Sınavlardan da yüksek almaya başlıyorsun. Ama okul sınavlarından yüksek almak için çalışma, çalışırken amacın ÖSYM'nin üniversite sınavlarına yönelik olsun. Çünkü okul sınavları okuldan okula farklılık gösterir, biri zor diğeri kolaydır. Senin öğrenmen gereken şey konu. Mantığını kavra. Unutma. Diyeceklerim bu kadar
Başarılar.