Sayısaldan, YDT'ye yönelmek mantıklı olur mu?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, bildiğiniz üzere YKS'ye 5 ay kaldı ve masmaalesef işler benim için pek beklendiği gibi gitmedi. Dil her zaman güçlü bir yanım olmuştu eğlencesine YKS 2024ü çözdüm ben de. 71 doğru 8 yanlış geldi, İngilizce hocam bir deneme daha attı onda da 68 net yaptım yanılmıyorsam. TYT netlerim en kötü 50 geldi maksimum gördüğüm ise 67. sizce YDT'ye yönelsem neler yapabilirim? TYT 5 ayda 90 civarına gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dil bölümlerine baktınız mı?
Bence AYT netlerin çok kötü değilse sayısaldan devam et çünkü dil bölümlerinde pek önü açık meslek yok.

Tyt 90 civarı biraz zor. Fakat 60 tyt ve 70 ydt ile iyi yerlere gelebilirsiniz. Ayrıca üstteki yorum bence alakasız. Bir tercümanlık öğrencisi olarak dil bölümlerinden başka önü açık bir bölüm görmedim. Her türlü alanda bu meslek faaliyet gösterebilir. Ayrıca yurt dışı imkanları da oldukça yüksek. Öncelikle kendi geleceğinizi planlamanızı öneririm. Hangi mesleği tercih edeceğinizi vb. Mesleğinizi sevdikten sonra başka önemli bir şey yoktur.

Ayrıca 2024 ydt de 71d 8y çok iyi. YDT 2024 oldukça zordu. Biraz tyt’ye yüklenerek güzel işler başarabilirsiniz.

Dil bölümlerine baktınız mı?
Bence AYT netlerin çok kötü değilse sayısaldan devam et çünkü dil bölümlerinde pek önü açık meslek yok.
Ayt netlerim 20 civarı ve 5 ayda 50 nete çıkarabilmek çok ütopik geliyor.

İlk 5 bine girmek istiyorum şuanki hedef olarak, ne düşünüyorsunuz? Başarılabilir mi?
En düşük denemem 60, Yanlış yazmışım

Şöyle bir durumum var, ailem dile karşı çok önyargılı ve eğer hacettepe boğaziçi gibi prestijli bir üniversiteye girecek bir puan yapmazsam dil okumamı ne kadar desteklerler bilmiyorum.

Son olarak sayısalcı oldugum icin tüm soruları kulak aşinalığım ve mantığımla yapıyorum. Bu sınava nasıl hazırlanmalıyım? İnternette benim hocam soru bankalarının pdfini ve denemelerinin pdfini buldum. Yardımcı olur mu?

Ilk 5 bin gibi bir hedefiniz varsa obp değerinizin yüksek olması gerekiyor. Şu an halihazırda bir liseye gidiyorsanız dil bölümünden yardım isteyebilirsiniz. Benim lisemde Türkiyenin en iyi hocalarından biri vardı açıkcası. Dil sınavına çok iyi hazırlanmıştım. Sizin yapabileceğiniz hocalarınıza danışabilirsiniz. Onun haricinde modadil’in test kitapları ve denemeleri var. Onlardan yararlanabilirsiniz, oldukça başarılı bir yayındır ydt ye hazırlık açısından. Bunun yanında grammar ve vocabulary seviyenizin yeterli olması gerekir. Bunları da internetten yada yine hocanıza danışarak çalışmalısınız. Zaten hocanız size her şeyi açıklayacaktır. Son olarak şunu söyleyebilirim, derece yapıp boğaziçi vb. prestijli bir okulda okumanın illaki faydası olacaktır fakat 17-18k sıralamalı bir üniversitede de aşağı yukarı aynı eğitimi alacaksınız. Boğaziçi’nden mezun ama daha İngilizceyi düzgün konuşamayan kişilerle karşılaştım. Sonuç olarak olay sizde bitiyor. Kendinizi geliştirdiğiniz sürece önünüze bir sıkıntı çıkmayacaktır.

OBPm 82 83 gibi bi değerde gelecek gibi, Youtubedan izlenebilecek bir hoca öneriniz var mı? şuan bu netlerle sadece deneme çözerek ilerlemeyi düşünüyodum mantıklı olur mu

Merhaba. Benim TYT ve YDT 50 civarlarında. Malum 5 ayım kaldı sence TYT'yi 65 YDT'yi 70e çıkarabilir miyim? Daha YDT çalışmaya başlamadım biraz kötü ettim herhalde. Sen nasıl kazandın bölümünü veya günde kaç saat çalışıyordun bana yardımcı olabilir misin? Ders çalışmayı oturtamıyorum bir türlü

OBPm 82 83 gibi bi değerde gelecek gibi, Youtubedan izlenebilecek bir hoca öneriniz var mı? şuan bu netlerle sadece deneme çözerek ilerlemeyi düşünüyodum mantıklı olur mu
Deneme gayet mantıklı. Fakat denemelerdeki yanlışlarının analiz etmen gerekir. Atıyorum grammar’da hangi konuda yanlışın çıkıyorsa o konuda çalışmalısın. Onun haricinde kanal önerisi olarak Modadil youtube kanalına bakabilirsin. Açıkcası ben hiç internetten çalışmadım dil bölümü çıkışlı olduğum için. Bol bol soru çöz. Netlerin gayet iyi. Bu zamandan sonra zaten sınava çok bir şey kalmadı. Denemelerdeki yanlışlarına göre ilerle. Kelime bilgine de dikkat etmelisin. İlk 28 sorunun çoğu kelime bilgisine ve grammar a dayalıdır. Kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin. Hatta çözemediğin soru olursa bakabilirim. Şimdiden iyi çalışmalar.

Şöyle söyleyeyim tyt si 60 ydt si 60 olan arkadaşım 25-32k arası yaparken tyt 50 ydt 75 yapan arkadaşım 12-20k arası bir sıralama yaptı. Şu an tyt yi biraz çalışarak ydt yi hiç boşluk vermeden çalışmanız lazım. Ydt yi en azından 65 bandına çıkartmalısın ki bir işe yarasın, 50 ydt ile çok güzel bir sonuç gelmez. Benim ingilizcem hep iyiydi açıkcası o yüzden pek çalışmaya zaman ayırmadım. Hatta okul harici evde İngilizce çalışmıyordum. Okulda zaten 18 saat İngilizce görüyorduk. Bir dilci olarak tyt çalışmanın ne kadar sıkıcı olduğunu kabul ediyorum fakat türkçe ve sosyal senin güçlü olman gereken alanlar. Ayrıca ben çok eğlenerek türkçe ve sosyal denemeleri çözerdim. Edebiyatı sevdiğim için bir artıydı benim için. Sana önerim bu saatten sonra tyt için türkçe ve sosyali çok iyi yapman gerekiyor. Bunları hallettikten sonra fen ve mat bakılabilir. Ydt ye gelince, evet ydt için çok geç kaldın. Fakat hâlâ yapabilirsin. Senin için de soru ve deneme çözmeni önerebilirim. Aynı şekilde yanlışlarına bakarak konu çalışmalısın. Günde en azından bir deneme konu çalışman gerekir. Dil bölümünde isen bunları zaten yapıyor olmalısın fakat sanırım değilsin. Bundan dolayı bu bir dezavantaj, yine de başarmaman için hiçbir neden yok.

Son düzenleme:
Öncelikle uğraşların için teşekkür ederim hocam. 24 Zordu dedikten sonra 23e bi göz attım. 76 Doğru 2 yanlış geldi beni bayağı sevindirdi, Nasıl çalışacağım konusunda hala biraz soru işaretlerim var fakat bi yolunu bulacağımı düşünüyorum.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Açık lisede olduğum için tüm günüm boş. TYT konularını şubat ayı içinde tamamlamış olacağım. Günlerimi iyi değerlendirebilirsem inşallah 10k ya girmeyi planlıyorum.

Son bir sorum var kral, 5 ay içinde TYT'yi 50 netten 65'e, YDT'yi 50 netten 70'e çıkarabilir miyim? Yoksa çok mu zor? Kafamda soru işareti kaldı da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…