Java Scanner sınıfı nasıl doğru kullanılır?

DayiogluGt

Centipat
Daha fazla  
Java'ya yeni başladım ve YKS notunu hesaplayan bir kod yazdım, 3 Class'tan ve 1 main Java dosyasından oluşuyor. TYT hesaplamak için oluşturduğum Class'ta bir sorun yoktu, AYT için oluşturduğum Class'ı kullanmaya çalışınca "nosuchelementexception" hatası alıyordum. Ben de scannerı genelde sadece try içinde kullanırım çünkü scanner objesini normal tanımlayınca altında sarı bir uyarı çıkıyordu. Her neyse, try bloğunu sildim sarı bir uyarı geldi neyse deyip çalıştırdım ve kodum sorunsuz çalıştı, scanner sınıfını nasıl doğru kullanırım? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim(VS Code kullanıyorum).

Son düzenleyen: Moderatör:
Java'ya yeni başladım ve YKS notunu hesaplayan bir kod yazdım, 3 Class'tan ve 1 main Java dosyasından oluşuyor. TYT hesaplamak için oluşturduğum Class'ta bir sorun yoktu, AYT için oluşturduğum Class'ı kullanmaya çalışınca "nosuchelementexception" hatası alıyordum. Ben de scannerı genelde sadece try içinde kullanırım çünkü scanner objesini normal tanımlayınca altında sarı bir uyarı çıkıyordu. Her neyse, try bloğunu sildim sarı bir uyarı geldi neyse deyip çalıştırdım ve kodum sorunsuz çalıştı, scanner sınıfını nasıl doğru kullanırım? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim(VS Code kullanıyorum).
Kodu atabilir misin ? Yoksa örnek vererek mi anlatmamı istersin ?

Java:
import java.util.Scanner;

public class Main {
    public static void main(String[] args) {
        try (Scanner scanner = new Scanner(System.in)) {
            System.out.println("tyt netinizi girceniz:");
            double tytNet = scanner.nextDouble();

System.out.println("tyt netinizi girceniz:");
            double aytNet = scanner.nextDouble();

TYT tyt = new TYT(tytNet);
            AYT ayt = new AYT(aytNet);

double toplamPuan = tyt.hesapla() + ayt.hesapla();
            System.out.println("toplam yks puanı: " + toplamPuan);
        } catch (Exception e) {
            e.printStackTrace();
        }
    }
}

class TYT {
    private double net;

public TYT(double net) {
        this.net = net;
    }

public double hesapla() {
        return net * 1.2;
    }
}

class AYT {
    private double net;

public AYT(double net) {
        this.net = net;
    }

public double hesapla() {
        return net * 1.5;
    }
}

Böyle bir örnek vereyim diyecem de kodunu atmamışsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı