"Scanning and repairing Drive (C:) 100% Complete" hatası

vosetio

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
Bu konuda açılmış birçok başlık olduğunun farkındayım ve o başlıklarda okuduklarımı uygulamadan önce yardım istiyorum. İlk başta olayı özetlemem gerekirse bozuk bir HDD var Windows 10 laptopa bağladım(kablo ile) ve kurtarmasını yapıyorum günlerdir. Bir program sayesinde yavaş yavaş, tek tek dosyaları alıyordum ama bir noktada diskler bir noktada bir görünür bir görünmez hale geldi. Biraz dinlendirdim ve chkdsk hiç denemediğimi fark ettim, kurtarmaya ara verdim chkdsk ile F diskini tarattım (hard disk F)
İyi görünüyordu ama takip edemedim. Galiba stage 4 sırasında hard disk yine koptu an error occurred vardı en son. Baktım işe yaramadı ben de ufak ufak kurtarmaya devam edeyim dedim ama tüm bu kurtarmayla uğraşırken cidden yoruldum ve biraz ara vermek istedim. Hard diski, bilgisayari normal yoldan kapattım uyumaya gittim, bu sabah laptopu açtım chkdsk yapmaya başladı ve şu an "scanning and repairing Drive (C: %100 Complete" yazısı karşımda. 1 saat gibi bir süre geçti ve ne yapacağımı bilmiyorum beklesem mi fikrim yok. Kendi C diskim SSD ve 500GB boyutunda. (not: Yapabileceğim ve deneyebileceğim çok şey var bunun farkındayım aslında benim sormak istediğim başka harddiski kurtarma yaparken kendi bilgisayarımın nasıl bu duruma geldiği. Chkdsk işlemini HDD için yaparken kendi bilgisayarım için algılamış falan olabilir mi?)

Son düzenleme:
HDD'nin bağlantısını söküp deneyin.

HDD'nin bağlantısını söküp deneyin.

Kendi laptop diskim SSD ve garanti kapsamı dışında kaldığı için açıp sökemem maalesef. Sizce baştan başlatmayı deneyip Windows troubleshooter ile çözmeye çalışmalı mıyım yoksa beklemenin faydası olur mu? Paranoyak oldum yapacağım bir sonraki hareket başka bir şeyi etkileyecekmiş gibi hissettiriyor sürekli.

Deneyebilirsiniz ama disk sıkıntılı ise faydası olacağını sanmam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı