Schecter banshee extrem fr vs Ibanez azes 40

HSHKML

Femtopat
Katılım
15 Nisan 2024
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda üniversiteye başlayacağım için elimdeki gitarımı yenisi ile değiştirmek, ufak çaplı sahnelerde kullanmak için bir gitar arıyorum. Gitardan beklentilerim beni clean soundlarda üzmemesi, hafif Edge of break up soundları verebilmesi, yüksek gain altında sesinin çamurlaşıp baş ağrıtmaması. Bunun için daha çok HSS stratlar ile ilgileniyorum.

Yakın zamanda gözüme giren iki gitar var biri Schecter Banshee-6 Extreme Elektro Gitar (Charcoal Burst) | doremusic IBANEZ AZES40-PRB HSS Trem Purist Blue Elektro Gitar Fiyatı, Ãzellikleri | ZUHAL - Dünyanın En Ä°yi Müzik MaÄazası Tasarımı Ãdülü 2024 iki gitarı da çok beğendim fakat son kararı veremiyorum. Hangisini alsam bir diğeri için pişman olacakmış gibi hissediyorum. Schecter'ın Floyd rose sistemi, Ibanez'in ise manyetikleri aklımı kurcalıyor Schecter'daki tremolo sistemine genel olarak ısınamadım kalitesiz bir şey çıkacak gibi hissediyorum ama sadece emin olamıyorum. Ibanez manyetiklerinin ise ucuz modellerde rezalet olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden azes modelini alacak olsam bile yakın zamanda manyetik değişikliğine gideceğim bu açıdan bakınca azes mantıklı geliyor fakat schectera da gönlüm ısınmadı değil. Bu konuda düşüncelerinizi almak isterim.

Genel olarak Floyd rose aşığı biri değilim tarzımın bir parçası yani değil kısacası olup olmaması benim için çok fark etmiyor ama bir yandan bu köprü sistemini de deneyimlemek istiyorum çünkü daha önce neredeyse hiç kullanmadım.

Hangi gitarı alırsam alayım modifiye etmeyi düşünüyorum bu yüzden benim için asıl önemli olan şey değiştirilemeyecek daha doğrusu değiştirilirse aynı gitar olmayacak (gövde, sap...) Parçaların kalitesi.

Köprüde bir Single coil havası kimi yerlerde işime yarayabilir bunun için coil split özellikli modellerle daha çok ilgileniyorum.

Modifiye açısından deneyimsizim bu konularda eğer tonu dediklerime benzer olan manyetikler varsa isimlerini söylemeniz beni mutlu edecektir.

Not: İkinci el alışverişe tamamiyle açığım benim için hiç problem değil. Yaklaşık 20-25 bin TL bütçeye sahibim.

@kmlsat @Single_factor siz deneyimli hocalarımdan da destek isterim.
 
Azes denemişliğim var idare edecek bir gitar. Stock hali ile sahnede ne kadar iş yapar bilemem ama akort burguları, manyetikler vb unsurların değişmesi ile sahnede işe yarayabilir. Azes modelinde coil split özelliği var köprüde single coil havasını tam olarak olmasa da birazcık yaşayabilirsiniz.
 
Öncelikle attığınız Schecter Floyd değil, belirteyim. Yanlış görmüyorsam eğer bir tremoloya da sahip değil.
Evet, haklısınız yeni fark ettim yanlış gitarı atmışım

 
@@HSHKML İbanez in öne çıkan tarafı manyetiklerinin Split coil devreye sahip olması. Fakat markalı ya da üst seviye manyetiğe sahip değil. Stok manyetiğin kalitesinden pek bir şey beklemeyin.
Poplar gövde kötü bir tercih. Poplar, yani kavak ağacı lamine olarak kullanılmak zorundadır tek başına kulalanılamıyor çünkü bir süre sonra yumuşak bi ağaç olduğundan eğilmeler başlıyor. Muhtemelen alacağınız gitarın gövdesi 30-40 tabaka preslenmiş mukavvadan oluşacak.
Strat tipi gitarlarda Ash ya da alder kullanılması daha karakteristik bir özelliktir. Genelde ash.

FR sistem benim için başlı başına bir sorun. Başkası dert etmeyebilir. Üst eşikte bile teller metal bir eşik ile bağlı. Gitardan ağaç sesi mi alacağız? yoksa 1 KG lik chrome metal çınlaması, yay titremesi mı duyacağız? Ağaç karakterini önemsiyorum ve araya birşeyler girmesinden hoşlanmıyorum.

Neticede iki gitarın manyetikleri için de iyi şeyler söyleyemeyiz.
Gövde özelliklerinde Schecter öne çıkıyor.
iki gitarda da elektronik aksam çok kötü. Sürekli tamir ediyorum bu iki marka sürekli en düşük kalitede potanslar ve elenemetler kullanıyor. Hatta İbanez Japan made Prestige serilerinde bile 3 kuruşluk potaslar oluyor.
Metal aksam iki gitarda da ne iyi ne kötü.

Finalde ikisi arasında kaldıysanız; Schecter iyi görünen bir gitar. Magahony gövde daha sert tonlarda iyi tepkiler verir. O FR olmasaymış harika bir gitar olurdu benim için.
 
@Single_factor FR olmayan hali de mevcut dore müziğin internet sitesinden rahatlıkla bulabilirsiniz

Manyetikleri zaten ikisinde de değiştirmeyi düşünüyorum eğer single olarak cleanlerde başarılı midleri orta tizleri hafif düşük basları düşük karakterli bir manyetik öneriniz varsa çok sevinirim.

FR sisteminin o metalik sesi aslında benim de pek hoşuma giden bir ses değil fakat bu sistemi biraz deneyimlemek istiyorum aslında azes gitarına sıcak bakmam biraz da coil split özelliğinden köprüde o single coil havasını seviyorum çünkü

Metal aksamları değiştirmeyi düşünmüyordum ama madem dediğiniz kadar kötü değiştirebilirim beni uğraştıracağını sanmıyorum zaten shecter olan gitarın üzerindeki push pull potansı bir mini switch ile değiştirmeyi düşünüyordum elim deymişken potansları, switchi değiştiririm

Gövde dediğim gibi her iki gitarda da değiştiremeyeceğim bir malzeme olduğu için benim gözümde en önemli olan unsurlardan biri bu durumda şu an shecter olan gitara daha olumlu bakıyorum.

Eğer bu bütçe ile önerdiğiniz bir başka gitar var ise (ikinci el de olur) önerileriniz benim için çok önemlidir.

Schecter Nick Jhonston traditional hss gitarları hakkında genel görüşleriniz nedir ?
 
Manyetikleri zaten ikisinde de değiştirmeyi düşünüyorum eğer single olarak cleanlerde başarılı midleri orta tizleri hafif düşük basları düşük karakterli bir manyetik öneriniz varsa çok sevinirim.
Manyetik gitar üstünde sonuç veren bir şey. Birinin önerisi ile aldığınızda sonuç hüsran olabiliyor. Ağaç materyalinize, hardware a kadar her şey manyetik tonunu etkiler. En başta iyi bir amfiniz olmalı elbette.

Fende USA telecaster gitarımda sürü ile manyetik denemiştim Twang king, SD Hot Rails II, Dimarzio Fast track, sonra stok manyetiklerin aslında hepsinden daha iyi olduğunu görüp çok şaşırmıştım.

O konuda gitarı alıp bir şans verin, bir süre çalın sonra ihtiyacınız olan hususlara göre hedefler belirlersiniz.

ter Nick Jhonston traditional hss; Üff!.. Cidden gitar gibi gitar yani. Maple sap olanına hiç bir şey diyemiyorum. Sap profilinin kalın olmasından, gövde materyaline kadar en ideal ve kaliteli parçalar kullanılmış. İşçilik te özenli. Strat seviyorsanız deneyin. Bir USA strat seviyesinde belki daha iyi sonuç vereceğine şüphem yok.
 
Nick Jhonston traditional hss; Üff!.. Cidden gitar gibi gitar yani. Maple sap olanına hiç bir şey diyemiyorum. Sap profilinin kalın olmasından, gövde materyaline kadar en ideal ve kaliteli parçalar kullanılmış. İşçilik te özenli. Strat seviyorsanız deneyin. Bir USA strat seviyesinde belki daha iyi sonuç vereceğine şüphem yok.

İkinci el bulmayı deneyeceğim ya da en kötü ihtimalle bütçemi biraz artırmak için babamdan destek isteyeceğim yardımınız için sağolun umarım yakın bir zamanda yeni bir gitar elde edebilirim.

Manyetik gitar üstünde sonuç veren bir şey. Birinin önerisi ile aldığınızda sonuç hüsran olabiliyor. Ağaç materyalinize, hardware a kadar her şey manyetik tonunu etkiler. En başta iyi bir amfiniz olmalı elbette.

Fende USA telecaster gitarımda sürü ile manyetik denemiştim Twang king, SD Hot Rails II, Dimarzio Fast track, sonra stok manyetiklerin aslında hepsinden daha iyi olduğunu görüp çok şaşırmıştım.

O konuda gitarı alıp bir şans verin, bir süre çalın sonra ihtiyacınız olan hususlara göre hedefler belirlersiniz.

Zaten bir süre beklemeyi düşünüyordum hem bütçe edinmek hem de gitarın karakterini anlayabilmek için.


Bu ilan gözüme çarptı fiyatı bütçemin biraz üstünde belki 1-2 aya kadar yeterli parayı toplayabilirim fakat eminim ki o zamana kadar çoktan satılır. Keşke şimdi alabilsem.
 

Geri
Yukarı