Schecter Solo 2 Custom nasıldır?

Ankara evren muzige kendim icin ozel gitar yaptirdim Turgut abiye, butun mekanikler fretler dahil Schaller'di bu sorunlarin hicbirini yasamadim kardesim.

O zaman burguları, mekanikleri Schaller ile değiştireceksin "kardeşim". Mevcutta kulllanılan aksamlar oraya kadar.

O zaman burguları, mekanikleri Schaller ile değiştireceksin "kardeşim". Mevcutta kulllanılan aksamlar oraya kadar.
Anlayabilmene sevindim.

Schecter Solo 2 Custom sizce nasıl? Bu bütçe civarında başka hangi gitarları önerirsiniz? (Rock-metal)

@Single_factor

Açıkçası kullandigim Schecter modelde eksi yonleri sayayim, sustain neredeyse hiç yoktu, 7 parca oldugu icin, JB/Jazz manyetiklerden haz alamadim istedigim tonu elde edemedim sadece distorsiyonsa konu JB memnun birakir ancak SD Jazz Paf Pro'dan sonra resmen plastik gibi ses veriyordu, onun yerine 59 olsa cok daha iyi olurdu kannimca. Tabii ben metal calmiyordum, dedigim gibi bence biraz dayaniksiz malzemelerden yapilmisti boyasi fretleri olsun. Grover tunerlar locking oldugu icin iyi akort tutuyordu ama dokundugun zaman kaliteli olmadiklarini rahatça anliyordun. Bence Les Paul Studyo modelini de gozden gecir. Gitari omurluk aliyorsun, paraya biraz kiy iyi bir model al. Tabii ki memnun kalmazsan satabilirsin de bosuna ugras olur ve insanlar eskimis gorunen bir gitari alirken cekinceli olabilir zarar edebilirsin. Ozellikle gitari denemeden almanı kesinlikle tavsiye etmem, ben oyle yaptim ve sapi kucuk ellerim icin fazla kalin geldi. Amerikan Schecter deseydin cekinmeden alabilirsin derdim ama Kore modeller Cort'dan daha kaliteli degil bence. Ha buyuk ihtimalle ayni fabrikada falan yapiliyorlardir zaten.

Schecter Solo 2 Custom sizce nasıl? Bu bütçe civarında başka hangi gitarları önerirsiniz? (Rock-metal)

@Single_factor
Fikrimi sorarsan eger arkadasin tavsiye ettigi FGN marka gitar daha kalitelidir, C1-Classic modelini yurtdisindan geldigi ve gordugum ilk anda verdigi pismanligi tarif edemem. Fotograflarda gordugum gibi degildi kesinlikle. Hayatimda kullandigim en kotu gitarlardan bir tanesiydi kesinlikle. Bu arada hayatimda cok fazla gitari uzun vadeli ve dogru sekilde deneyebildigimi soyleyemem cunku solagim.

Son düzenleme:
Kore Schecter kullandim, tavsiye etmiyorum.
Cabuk deforme olmustu kullandigim model C1-Classic+ kullandim.
Nasıl deforme oluyor merak ettim. Neresi mesela
Grover tunerlardan bir tanesi durduk yere kirildi, ayrica kopru ve manyetik kaplamalari bir ay icinde soyuldu gitti.
Bunlar normal şeyler. Kaplama bu. Matlaşır, solar, yeri gelir dökülür. Aksam / burgu sorunu her gitarda her seviyede yaşanır.
Anlayabilmene sevindim.

"Burgular ile gitarın aynı şey olmadığını anladığına" asıl ben sevindim.

Açıkçası kullandigim Schecter modelde eksi yonleri sayayim, sustain neredeyse hiç yoktu, 7 parca oldugu icin, JB/Jazz manyetiklerden haz alamadim istedigim tonu elde edemedim sadece distorsiyonsa konu JB memnun birakir ancak SD Jazz Paf Pro'dan sonra resmen plastik gibi ses veriyordu, onun yerine 59 olsa cok daha iyi olurdu kannimca. Tabii ben metal calmiyordum, dedigim gibi bence biraz dayaniksiz malzemelerden yapilmisti boyasi fretleri olsun. Grover tunerlar locking oldugu icin iyi akort tutuyordu ama dokundugun zaman kaliteli olmadiklarini rahatça anliyordun.
Sizin kullandığınız model bu muydu?
Bence Les Paul Studyo modelini de gozden gecir. Gitari omurluk aliyorsun, paraya biraz kiy iyi bir model al. Tabii ki memnun kalmazsan satabilirsin de bosuna ugras olur ve insanlar eskimis gorunen bir gitari alirken cekinceli olabilir zarar edebilirsin. Ozellikle gitari denemeden almanı kesinlikle tavsiye etmem, ben oyle yaptim ve sapi kucuk ellerim icin fazla kalin geldi. Amerikan Schecter deseydin cekinmeden alabilirsin derdim ama Kore modeller Cort'dan daha kaliteli degil bence. Ha buyuk ihtimalle ayni fabrikada falan yapiliyorlardir zaten.
Gibson Les Paul Studio'yu bütçemi çok fazla aşıyor. İkinci elde almak istemiyorum.

Bu gitar nasıl sizce? Yabancı forumlarda güzel olduğu belirtilmiş ama köprüsü Floyd Rose Special modeli olduğu için sorun çıkarabilir mi?

@Single_factor
@gen2

Bu gitar nasıl sizce? Yabancı forumlarda güzel olduğu belirtilmiş ama köprüsü Floyd Rose Special modeli olduğu için sorun çıkarabilir mi?

@Single_factor

Jackson Soloist modellerinde sap dönme sorunu yaşamanız çok olası üstelik 10-52 gibi ağır tansiyonlu teller ile, endonezya üretimi ile bu risk fazlaca artıyor.
Floydrose, eğer merakınız yoksa ve kullanmıyorsanız; çalımınız hiç birşey katmayacağı gibi sizden çok şey götürür.

Sizin kullandığınız model bu muydu?

Gibson Les Paul Studio'yu bütçemi çok fazla aşıyor. İkinci elde almak istemiyorum.

@Single_factor
@gen2
Bir miktar arastirdim da Fujigen daha iyi kardesim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı