Schengen hangi ülkeden alınmalı?

Ege-AKTÜRK

Hectopat
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Bordo pasaport sahibiyim. Temmuz sonu, Ağustos ortası arasında 1-2 hafta civarında sürecek olan, hem turistik hem de arkadaş ziyateri adına Çek Cumhuriyeti'ni ziyaret etmek istiyorum. Ziyaret edeceğim kişiler Çekya'nın en doğusunda yaşadıkları için benim Prag'a inip oraya geçmemdense, Slovakya/Bratislava'ya iniş yapıp oradan karayoluyla geçmem hem çok daha ekonomik hem de hızlı olacak. Ama bildiğiniz üzere ilk önce Schengen vizesini hangi ülkeden aldıysanız oraya giriş yapmanız gerekiyor. Acaba bu şartlar altında Çekya yerine Slovakya vizesi alma şansım var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ben sorun ne anlamadım. Zaten Slovakya üzerinden gitmek istiyormuşsunuz. Vizeniz yok. Slovakya elçiliğinden başvurup alın vizenizi, ilk gireceğiniz ülke yine burası olacak, Bratislava'dan da gidin Çekya'ya bir engel var mı?

Ben sorun ne anlamadım. Zaten Slovakya üzerinden gitmek istiyormuşsunuz. Vizeniz yok. Slovakya elçiliğinden başvurup alın vizenizi, ilk gireceğiniz ülke yine burası olacak, Bratislava'dan da gidin Çekya'ya bir engel var mı?
Teşekkür ederim cevabınız için. Bazı kişiler ana destinasyondan vize alınması gerektiğini söylüyorlardı o yüzden tereddüt ettim ama zaten net karara bağladım Slovakya için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı