Schengen vize başvurusu için randevu olmayınca ne yapılır?

miketysonfan

Yoctopat
Daha fazla  
Şubat-Mart gibi annem ile İtalya'ya gitmek istiyoruz ancak İtalya için vize randevusu bulamadık. Ve ikimizin de ilk schengen vizesi olacak. Pasaportlarımız hazır, ikimiz de bordo pasaporta sahibiz. Başka bir ülkeden başvuru yapıp İtalya'ya gidebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vize başvuru merkezlerini her gün takip etmeniz gerekiyor, ara sıra randevu boşluğu açılıyor. Ben de 4-5 ay randevu peşinde koşmuştum PC başında. İtalya'ya komşu bir ülkeden vize alıp ilk girişi o ülkeye yapıp oradan İtalya'ya geçilebilir. İlk girişi schengen vizesini aldığınız ülkeye yapmalısınız.

Vize başvuru merkezlerini her gün takip etmeniz gerekiyor, ara sıra randevu boşluğu açılıyor. Ben de 4-5 ay randevu peşinde koşmuştum PC başında. İtalya'ya komşu bir ülkeden vize alıp ilk girişi o ülkeye yapıp oradan İtalya'ya geçilebilir. İlk girişi schengen vizesini aldığınız ülkeye yapmalısınız.

Hocam mesela benim internetten uzun zamandır arkadaş olduğum kişiler var onları kefil olarak gösterebiliyor muyum veya onlar benı davet edebiliyor mu vizem olmadığı halde?

Yurdışından davet mektubu olsa bile vizesiz giriş yapılamaz. Davet mektubu vize başvurusunda işe yarayabilecek ek bir belgedir.

Yurdışından davet mektubu olsa bile vizesiz giriş yapılamaz. Davet mektubu vize başvurusunda işe yarayabilecek ek bir belgedir.

Hocam şahsen 16 yaşındayım hiçbir geçmişim veya ailemin geçmişi CV'si yok okulu bırakdım lisede çalışıyorum yabancı dil biliyorum böyle birkaç kişiden davet aldam vize verirler mi 🥲

@miketysonfan

Her sene Avrupa ülkelerine gidiyorum. Turist olarak. Vize almak istiyorsan Tur firmalarından Tur satın aldıktan sonra yine bir çok Schengen vizesi alan Acentelerden vize almanı tavsiye ederim. Kosmos vize merkezinden randevu almak yerine, Euro olarak toplamda vize alan acentelere 250 Euro verdiğinde randevu yakalarsa senin adına 4 günde vize alıyorlar. Püf nokta ise herkesin vize aldığı tarihlerde vize almamak. Pasaport çıplaksa yani hiç yurtdışı çıkışı yapmadıysan mutlaka Tur ile gidilmeli. Türkiye'ye en yakın ülke Yunanistan ve otobüsle 2 günlük turlar şu an maksimum 100 Euro. İlk hangi ülkeden vize alırsan, o ülkeye ilk giriş yapman gerekiyor. Ben 2 günlük Yunanistan turuna katılıp geri döndükten 1 hafta sonra uçak biletimi alıp Prag'a uçtum. Yaz aylarında çok başvuru olduğu için vize randevusu az ama kış aylarında vize alınırsa turizm canlanması adına vize veriyorlar ki ben Ocak ayında Yunanistan'a giriş yaptım. Hava da iyiydi. 4 gün kalıp geri döndüm. Schengen vizesi alırken her başvuranın aklında şu soru oluyor. Acaba acente az vize almak için mi uğraşıyor? Tekrar gelsin ve yine vize başvuru ücreti alayım diye. Bu düşünce yanlış. Tamamen vizeyi veren yetkilinin o günkü duygu durumuna bağlı ve ilk girişte şu an 1 yıllık vize vermiyorlar. Maksimum 2 ya da 2.5 ay vize veriyorlar. Acente evrakları tam hazırlıyor ve evrak eksikse olmaz diyor fakat kendi başvuru yapan kişilerin çoğu evrakları eksik hazırladığı için vizede ret yiyor. Bir tavsiyem daha var. Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk ve Sırbistan ülkelerine gidip 3 gün kaldıktan sonra geri dönülüp Schengen vize başvurusu yapılırsa vize alması kolaylaşır. Ben bu Eylül ayında arkadaşla Saraybosna'ya gittim. Kafede otururken 2 kişinin turdan ayrılıp kaçtığını duydum. Eğer biri turla gidince kaçarsa, Turu düzenleyip götüren firma da sorumlu.

Üzerine ev, araba olan başvuranlar daha kolay vize alıyor. Bu kişinin burada mülkü ve aracı var düşüncesiyle. Şu an Yunanistan vize isteyenlerden 100 bin lira banka mevduatı istiyor. 3 aylık banka dökümanı istiyor. Bir yerden 100 bin bulup bankaya yatırıp evrak sunarsanız vize alamazsınız. en az 3 aylık para giriş çıkışı olması lazım. Vize alan acentelerden Schengen vizesine başvurun. Başınız ağrımasın. Ret yiyip moraliniz bozulmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı