Schengen ülkesine gitmek

VEYX

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben bu yaz kız arkadaşımla bir Avrupa gezisine gitmek istiyorum fakat daha önce hiç schengen ülkesine gitmedim sadece geçen yaz Sırbistan'a gittim. Kız arkadaşımın yeşil pasaportu var benimse bordo bundan dolayı vize almam gerekiyor fakat alabilme konusunda deneyimli arkadaşların yardımına ihtiyacım oldu sorularım şu şekilde.

1.soru: Ben öğrenciyim fakat bu geziyi borsadan kazandığım parayla finanse edeceğim bunun dışında bir gelirim yok bundan dolayı ailemi sponsor olarak göstermek vize almamı kolaylaştırır mı?
2. soru: Almanya üzerinden giriş yapacağım fakat sadece Almanya'yı değil batı Avrupa ve kuzey Avrupa'yı kapsayan 3 haftalık bir tatil olacak. Bu konuda 2 sorum var ilki vize başvurusunda bu planları anlatmam almam konusunda problem yaşatır mı? Örneğin sadece Almanya'da olacağımı söylesem daha çok şansım olur mu? 2. soru ise süre konusunda uzun bir süre söylemem yani 3 hafta problem yaşatır mı?
3.soru: Hesabımda olması gereken ve 2 kişi için yeterli olacak para ne kadar olmalı?
4.soru: Vize ve Avrupa konusunda deneyimsiz biri olarak sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var benimle bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Evet kesinlikle sponsor göster.
2) Planlı bir gezi programı yap bunu vize başvuru mektubuna ekle. Zaten belgede gideceğin ülkeleri yazdığın bir bölüm var. Eğer Schengen bölgesi dışına çıkacaksan gezinin içinde Schengen başvuru belgesinde çok girişli işaretlemeyi unutma.
3) Tek kişi için tavsiye edilen bir meblağ var ama hatırlamıyorum. Euro hesabın varsa onun da hesap dökümünü alman artı olacaktır. Ama bu öenmli kriter değil. Bankada parası olmayanlara da çıktığına şahit oldum. Ben 100bin TL göstermiştim toplamda.
4) Mektubu güzel yaz. Derdini iyi anlat ve neden geri döneceğini güzel açıkla. Senin hakkında soru işareti olmasın. Bunu da mı yazacağım ya ne gerek var dediğin her şeyi yaz. Hangi üniversiteyi okuduğundan falan bahset. Gideceğin ülkelerde nerelerde kalacağını falan belirle hep. Booking.comdan ücret ödemeden otel rezervasyonlarını yap. Uçak biletinin olması şart. Rezervasyon yap veya Pegasus Flex ile iade edilebilir bilet al.

Merhaba arkadaşlar ben bu yaz kız arkadaşımla bir Avrupa gezisine gitmek istiyorum fakat daha önce hiç schengen ülkesine gitmedim sadece geçen yaz Sırbistan'a gittim. Kız arkadaşımın yeşil pasaportu var benimse bordo bundan dolayı vize almam gerekiyor fakat alabilme konusunda deneyimli arkadaşların yardımına ihtiyacım oldu sorularım şu şekilde.

1.soru: Ben öğrenciyim fakat bu geziyi borsadan kazandığım parayla finanse edeceğim bunun dışında bir gelirim yok bundan dolayı ailemi sponsor olarak göstermek vize almamı kolaylaştırır mı?
2. soru: Almanya üzerinden giriş yapacağım fakat sadece Almanya'yı değil batı Avrupa ve kuzey Avrupa'yı kapsayan 3 haftalık bir tatil olacak. Bu konuda 2 sorum var ilki vize başvurusunda bu planları anlatmam almam konusunda problem yaşatır mı? Örneğin sadece Almanya'da olacağımı söylesem daha çok şansım olur mu? 2. soru ise süre konusunda uzun bir süre söylemem yani 3 hafta problem yaşatır mı?
3.soru: Hesabımda olması gereken ve 2 kişi için yeterli olacak para ne kadar olmalı?
4.soru: Vize ve Avrupa konusunda deneyimsiz biri olarak sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var benimle bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Okuduğunuz için teşekkürler.

1- ülkede kalıp kaçak çalışmayacağınızı vs. ve bunun sadece turistik bir gezi olduğuna ikna edebilmeniz için iyi olur.
3- konaklama ve ulaşım giderlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ama minimum 5000 euro olmasını tavsiye ederim. Her durumu göz önünde bulundurmalısınız sonuçta bilmediğiniz bir ülkede olacaksınız.
4- otel giriş çıkışların uçak biletlerin hepsi hazır olsun ve ileride karşılaşabileceğin muhtemel bir red durumuna karşı iade alabileceğin seçimler yap. Genel olarak önerim eğer sizin için çok önemli değilse iyi araştırmak kaydıyla bir hostelde kalınabilir ancak yine de size kalmış. Olabildiğince fazla yere gitmeye çalışın ama fazla yer göreceğim diye de gittiğiniz yeri eksik bırakmayın ki zaten ilk vizenizi aldıktan sonra diğerlerini çıkartmak daha rahat olur. Göremediğiniz yerleri imkanınız olursa başka zaman görürsünüz. İtalya'ya giderseniz günübirlik venedik e gitmenizi tavsiye ederim.

1- ülkede kalıp kaçak çalışmayacağınızı vs. ve bunun sadece turistik bir gezi olduğuna ikna edebilmeniz için iyi olur.
3- konaklama ve ulaşım giderlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ama minimum 5000 euro olmasını tavsiye ederim. Her durumu göz önünde bulundurmalısınız sonuçta bilmediğiniz bir ülkede olacaksınız.
4- otel giriş çıkışların uçak biletlerin hepsi hazır olsun ve ileride karşılaşabileceğin muhtemel bir red durumuna karşı iade alabileceğin seçimler yap. Genel olarak önerim eğer sizin için çok önemli değilse iyi araştırmak kaydıyla bir hostelde kalınabilir ancak yine de size kalmış. Olabildiğince fazla yere gitmeye çalışın ama fazla yer göreceğim diye de gittiğiniz yeri eksik bırakmayın ki zaten ilk vizenizi aldıktan sonra diğerlerini çıkartmak daha rahat olur. Göremediğiniz yerleri imkanınız olursa başka zaman görürsünüz. İtalya'ya giderseniz günübirlik venedik e gitmenizi tavsiye ederim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam kafamdaki birçok soruya yanıt oldu.

1) evet kesinlikle sponsor göster.
2) planlı bir gezi programı yap bunu vize başvuru mektubuna ekle. Zaten belgede gideceğin ülkeleri yazdığın bir bölüm var. Eğer schengen bölgesi dışına çıkacaksan gezinin içinde schengen başvuru belgesinde çok girişli işaretlemeyi unutma.
3) tek kişi için tavsiye edilen bir meblağ var ama hatırlamıyorum. Euro hesabın varsa onun da hesap dökümünü alman artı olacaktır. Ama bu öenmli kriter değil. Bankada parası olmayanlara da çıktığına şahit oldum. Ben 100bin TL göstermiştim toplamda.
4) mektubu güzel yaz. Derdini iyi anlat ve neden geri döneceğini güzel açıkla. Senin hakkında soru işareti olmasın. Bunu da mı yazacağım ya ne gerek var dediğin her şeyi yaz. Hangi üniversiteyi okuduğundan falan bahset. Gideceğin ülkelerde nerelerde kalacağını falan belirle hep. Booking.comdan ücret ödemeden otel rezervasyonlarını yap. Uçak biletinin olması şart. Rezervasyon yap veya pegasus Flex ile iade edilebilir bilet al.

Anladığım kadarıyla planlayıp belirtmek iyi olacak öyle yapacağım çok teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı