Schengen vizesi ile yurt dışından araba almak mumkun mu?

Emir sevik

Decapat
Daha fazla  
Herkese selamlar size sorum olacak, babam yurt dısına gidip geliyor kendisi tırcı onun Schengen vizesi oldugu icin oturum izni de oluyor ama orada ikamet etmiyor, kendisi yurt dışından araba getirebilir mi?

Herkese selamlar size sorum olacak, babam yurt dısına gidip geliyor kendisi tırcı onun Schengen vizesi oldugu icin oturum izni de oluyor ama orada ikamet etmiyor, kendisi yurt dışından araba getirebilir mi?
Oturum izni var ise yurt dışından araba alabilir ve ülkeye getirebilir ancak iki yıl süresi var. Yurt dışına çıktığı zamanlarda sınıra "Arabam parkta yatıyor, günlerimi dondurmak istiyorum." derse yurt dışındaki her 180 gününde 2 yıl daha bulundurma hakkına sahip oluyor. Ancak gün eklemediği ve bulundurma süresi bittiği takdirde arabayı 180 gün boyunca sınır dışında tutmalı ki böyle bir durumda araba değiştiryorlar.

Bana 1 yıllık Schengen vizesi çıktı. Normalde 10 günlüğüne işim vardı gittim ve döndüm. Bir yerde 6 ay kaldıktan sonra araba getirilebiliyor diye bir şey gördüm. Bunun detayını bilen var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı