Scottish Fold yavruları genetik bozuklukla mı doğar?

Uğrsocial

Hectopat
Daha fazla  
Bir arkadaşımın Scottish Fold kedisi var. İki tane biri dişi, biri erkek. Çiftleşmişler. İnternetten genetik bozukluk olma ihtimalini geç öğrenmişler, doğacak olan yavrular kesin bir şekilde genetik bozuklukla mı doğacaklar onu merak ediyorum. Çiftleşen kedilerin annesi Scottish babası British. Bu kombinasyondan doğan iki tane kırık kulaklı Scottish çiftleşti. Onu da ekleyeyim. Genetikten anlayan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaşımın Scottish Fold kedisi var. İki tane biri dişi, biri erkek. Çiftleşmişler. İnternetten genetik bozukluk olma ihtimalini geç öğrenmişler, doğacak olan yavrular kesin bir şekilde genetik bozuklukla mı doğacaklar onu merak ediyorum. Çiftleşen kedilerin annesi Scottish babası British. Bu kombinasyondan doğan iki tane kırık kulaklı Scottish çiftleşti. Onu da ekleyeyim. Genetikten anlayan varsa bilgilendirirse sevinirim.
Evet, genetikleri bozuk olacak, annesinin babasınında genetiği bozuk maalesef. Eklem ağrısı çok çekiyorlar, duyduğuma göre doğduğu andan itibaren eklem ağrısıyla yaşamını devam eden bir cins maalesef.

Evet, genetikleri bozuk olacak, annesinin babasınında genetiği bozuk maalesef. Eklem ağrısı çok çekiyorlar, duyduğuma göre doğduğu andan itibaren eklem ağrısıyla yaşamını devam eden bir cins maalesef.
Bende de annesi scottish veya british babası siyam olan kedi var acaba onun da kemikleri ağrıyor mudur?

Zor doğum, tedavi edilmediği takdirde gözlerde ve hareketlerde sorunlara neden olabilen hiperlipidemi, diş eti iltihabı, istemsiz göz hareketlerine yol açan bir sinir sistemi hastalığı olan Nistagmus Siyam kedilerinin genetik yatkınlığı olan hastalıklardan sadece bir kaçı.

Ayrıca bu kedilerde cücelik, ağır kemik hastalıkları, kalça çıkığı, dejeneratif eklem hastalıkları, karaciğer büyümesi gibi çok sayıda ciddi soruna yol açabilen limozal enzim eksikliği ile de çok sık karşılaşılıyor.

Bir kaynaktan aldım bu yazıyı. Zaten bildiğim kadarıyla tüm cins kedilerde bu tip hastalıklar var..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı