Screen Tearing çok rahatsız eder mi?

ForquesT

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Screen tearing çok rahatsız eden ve göze çok batan bir hata mı? Yeni sistem toplayacağım ve muhtemelen gtx 1070 + 2k bir monitör alacağım. Ama 2k g-sync monitörler 2.500-3.000 lira civarı. Benim bir monitöre verebileceğim para max 1500-2000 lira. Eğer çok göze çarpan ve ilallah ettiren bir hata ise freesync + polaris bir sistem toplamayı düşünüyorum. Biraz araştırdım, freesync 2k monitörler biraz daha uygun gibiydi. Görüşlerinizi bekliyorum.

Not: Konuyu yanlış yere açmışım. Yetkili bir arkadaş konuyu monitörler kısmına taşırsa çok sevinirim.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/03/Tearing_(simulated).jpg
Oyunlarda genellikle V-sync oluyor onu açtığınız zaman tearing kalkıyor fakat hertz değerinden düşük olursa mesela 60 hertz monitöre vsnc açık 50 fps e düşse bile ekranda takılmalar oluyor. Ayrıca pascal ekran kartlarına fast sync özelliği geliyor bu monitörle veya kablo ile alakalı değil direkt olarak ekran kartı ile alakalı bir özellik ekranda yırtılmalar olmuyor ayrıca kare hızını sabitlemiyor fakat biraz da olsa input lag yapıyor. Videonun 17:52 itibaren izlersen anlarsın. Tepki süresi artıyor ama kare hızı sabitlenmiyor tearing ortadan kalkıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani siz freesync veya g-sync için ek masraf ödemeden normal bir 2 K monitör ile tearing olmadan oynayabileceksiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı