Çözüldü Scroll Click çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nitalemened

Hectopat
2 gündür scroll tuşunun Click özelliği çalışmıyor. Yeni sekme açarken, sayfaları gezerken hep Click tuşunu kullanıyordum. Mouse'umun herhangi bir yazılımı olmadığı için değiştiremedim. Mouse'um Cooler Master masterkeys Lite l combo setindeki mouse, kendine ait bir yazılımı yok ama 2 tane makro tuşu var o yüzden birine atayabilirim diye düşündüm ve baktığımda Windows'un ayarlarında da nasıl değiştirebileceğimi bulamadım. Ne yapmam gerekiyor? Güvenilir bir yazılım veya doğrudan sistem içinde olan bir tuş atama yeri var mı? Eğer varsa, bunca zamandır iki tuş da hep boştaydı, onlardan birine atamam işimi çok kolaylaştırır.

Tuşa basılmıyor ise bir şey sıkışmış olabilir, onun dışında switch bozulmuş veya altındaki lehimi kopmuş olabilir. Tuş basma sesi geliyor ama çalışmıyor ise lehimleri kontrol edin. Lehimde problem yoksa(bunları garantisi bittiğini farzederek söylüyorum) switchin tırnaklarını kırmadan çıkarıp içindeki ince bakır levhayı kontrol edin. Bunlar zor geldiyse X Mouse Button yazılımını kullanarak tuşları dilediğiniz gibi ayarlayın.

Tuşa bastığınızda herhangi bir şey olmuyor mu yoksa tuşa mı basılmıyor?
Bugün tuşu bayağı bi' zorladım ve tuş 1 dakikalığına çalıştı ama sonra yine gitti. Şu an basıyorum ve hiç tepki alamıyorum, fiziksel olarak basılıyor yani.
İçine üfleyerek düzeltmiştim ben. Toz sıkışmıştır, bir şekilde çıkartın tozu.
Açarak yapmadığım sürece işe yarayacağını pek sanmıyorum. Çok kapalı kenarları.
X Mouse buton control adlı yazılımı kullanabilirsiniz. :)
Tuşa basılmıyor ise bir şey sıkışmış olabilir, onun dışında switch bozulmuş veya altındaki lehimi kopmuş olabilir. Tuş basma sesi geliyor ama çalışmıyor ise lehimleri kontrol edin. Lehimde problem yoksa(bunları garantisi bittiğini farzederek söylüyorum) switchin tırnaklarını kırmadan çıkarıp içindeki ince bakır levhayı kontrol edin. Bunlar zor geldiyse X Mouse Button yazılımını kullanarak tuşları dilediğiniz gibi ayarlayın.
Hepinize teşekkür ederim.

Vidaları açacak kadar küçük tornavidam olmadığı için açma konusuna hiç giremiyorum. O yüzden basit yoldan gidip programı kullanarak boş tuşlara atayacağım.

Vidalar çok içte değilse yıldız tornavida gerektiren durumlarda ince uçlu bıçak da iş görebilir. Vidaya oturursa açın, diğer türlü zorlamayın.

Muhtemelen lehim kopmuştur, kontrol sağlarsanız eğer alttan elinizle yukarı doğru tutturunca temas ediyor, tuş çalışıyor ise lehim yapın. Lehim yapma şansınız yoksa eğer ince köpük gibi iletken olmayan yumuşak bir maddeyi switchin lehim yapılan uçlarına koyup yukarı doğru bastırıp temas etmesini sağlayabilirsiniz. Bu geçici bir çözüm tabiki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı