Scroll problemi yapmayacak mouse önerisi

Bütçe
1.000TL
Toza dayanıklı uretiliyor encoderlar artik. Ozellikle belirli bir seviyedeki fareler icin bu durum artik yok desek yalan olmaz.

Bunu bilmiyordum. Teşekkürler. Bende Razer DeathAdder V3 Pro ve Lamzu Atlantis Mini Pro 4K Wireless vardı ama bunlarda sıkıntı çıktı sanırım bunlar toza dayanıklı değil.

Hocam 2-3 tane mouse denedim hatta 2 tanesini sırf bu yüzden iade ettim. İçine toz, kıl vb. şeyleri girmesini engelleyemediğimiz sürece bunlar olacak. İçini açıyorum temizliyorum 1 hafta sonra yine aynı bunu tekrar tekrar yapmaktan sıkıldım.

Hocam ben bahsetmiştim ya söktüm tekrar yaptı diye. O islemi fareyi uzun bir süre kullandığımda yaptım, zaten problem de uzun kullanımda oluyor. Söküm işlemini yaptığımda toz pislik çıktığın pek hatırlamıyorum. Bence bu sorun neredeyse bütün mouselarda var adamlar bilerek yapıyor. Halbuki encoderi tutan o penseyle sıktığımız parçayı güzel yapsalar bu problem olmaz. Ama dediginiz doğru eski bir faremde tekerlekten içeri kuvvetli bir şekilde üfleyince sakinliyordu titreme problemi.

Çok övülen toz geçirmez model ttc gold encoder'in de 1 senede bozulduğunu söyleyenler var. Encoder alıp değiştirmek daha ucuz bir çözüm olabilir. Kolay hareket etsin isteniyorsa huano dustproof encoder, ağır hareket isteniyorsa dustproof ttc gold encoder'i tavsiye edebilirim. Optik kaydırma tekerleği olan mouse'larda bu sorun yok deniyor ama kablosuz olarak ucuza tek bulduğum logitech m215'ti. Ben zırt pırt encoder söküp takamam derseniz anlarım. Bu arada razer'ınızda da toz geçirmez encoder'lerden var görünüyor ama ya raesha marka encoder dandik ya da planlı eskitmeye maruz kalmış.

Optik encoder kullanan mouse'larla ilgili bilgiler:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Huano dustproof encoder
TTC dustproof encoder
Razer DeathAdder V3 Pro Encoder

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı