SD kart biçimlenmiyor

god_kira

Femtopat
Daha fazla  
Normalde ROM dosyalarını cihazın download klasörüne indirip SD kart download kopyalardım, bu sefer dosya indirirken dosya yolunu SD kart download yaptım ve sonra kart bozuldu ve telefon okumuyor; bilgisayara taktım bilgisayar algılıyor ve dosyalara erişimim var ancak amacım SD kartı hayata döndürmek yani formatlamak. Bir sürü yol denedim ancak biçimlenmiyor veya formatlanmiyor. Linux'ta falan kaba kuvvet bu formatlama tekniğini var mı veya 3. taraf güçlü formatlama programı birkaç program denedim onlar da formatlayamadi.

FAT32'de şu an ama başka bir formata biçimlenmiyor ayrıca farklı formatta biçimlendirmek bu sorunu çözer mi bilmiyorum.

Bende de benzer bir sorun olmuştu PC'de görünüyor ancak telefona takınca görmüyordu. Eğer tek tek büyük dosya depolamayacaksanız biçimlendirme sekmesinde ayırma birimi boyutunu 256KB veya daha az şeklinde yapabilirsiniz ama büyük dosya depolamayacaksanız (5gb>) küçük ayırmanız dezavantajlı olur müzik resim depolama yapacaksınız çok yer kaplar kartta. Yani sizin SD kartta fiziksel bir hasar yoksa dediğim formatta biçimlendirirseniz yüksek ihtimalle sorununuz çözüme ulaşır.

Bende de benzer bir sorun olmuştu PC'de görünüyor ancak telefona takınca görmüyordu. Eğer tek tek büyük dosya depolamayacaksanız biçimlendirme sekmesinde ayırma birimi boyutunu 256KB veya daha az şeklinde yapabilirsiniz ama büyük dosya depolamayacaksanız (5gb>) küçük ayırmanız dezavantajlı olur müzik resim depolama yapacaksınız çok yer kaplar kartta. Yani sizin SD kartta fiziksel bir hasar yoksa dediğim formatta biçimlendirirseniz yüksek ihtimalle sorununuz çözüme ulaşır.

Biçimlendirme yapmıyor Windows biçimlendirmeyi bitiremedi diyor Linux sistemde denesem ölümü acaba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı