SD Kart Yazma Koruması Nasıl Kaldırılır?

• Konuyu başlatan zzaf
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 22.888

zzaf

Megapat
Makaleler
1
Yer
Osmaniye
Daha fazla  
Meslek
Elektronik Teknolojileri
Arkadaşlar elimde Transcend SD HC 16GB hafıza kartı var. Yazma koruması var bir türlü kaldıramıyorum yan tarafındaki yazma koruma küçük düğmesini kapalı konuma getirmeme rağmen yazma korumalı. Bazı biçimlendirme programlarını denedim olmadı. CMD'den attribute disk clear readonly komutunu uyguladım gene aynı şekilde devam ediyor. Bu sd kart daha önce FujiFilm s2980 fotoğraf makinesinde kullanıyordu.

@Murat5038 @THE_MILLER

CIMG8796.JPG CIMG8797.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarda kullanılmıyorsa boşa uğraşmayın. Yan düğmesini doğru yaptığına emin olup sağlam kart okuyucu ile deneyin yine aynı ise fotoğraf makinasında çalışıyorsa onda biçimlendirebiliyorsan biçimlendir.

Bilgisayarda kullanılmıyorsa boşa uğraşmayın. Yan düğmesini doğru yaptığına emin olup sağlam kart okuyucu ile deneyin yine aynı ise fotoğraf makinasında çalışıyorsa onda biçimlendirebiliyorsan biçimlendir.
Mantıklı :) Bilgisayara takıp kullanağımı ara ara. Tamam deneyeyim.

Yanındaki düğmeyi yukarı kaldırın.
O düğmenin konumu yukarda zaten. Ona rağmen yazma korumalı uyarısı alıyorum.

fotoğraf makinasında çalışıyorsa onda biçimlendirebiliyorsan biçimlendir.
Murat kardeşim bu fikrin için çok çok teşekkür ederim makineden biçimlendirdim oldu :) ancak hala biçimlendirmeye çalıştırdığımda yazma korumalı ve bir dosya silmek istediğimde (bilgisayar üzerinden) sil seçeneği yok yazma koruması olduğu için.

Son düzenleme:
Yapacak bir şeyin yok biçimlendirme yapacaksan makinaya takıp biçimlendirirsin, nasıl olsa resim vs. alabiliyorsun oradan. Diğer dediklerimi de deneyip düzelme ihtimali var. Kalitesiz bir sd kart ve biçimlenmiş formatı pc için tam uygun değilse bu gibi hatalar da çıkabiliyor yani fazla uğraşma elinde hepten kalır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı