SD karta büyük dosya atılır mı?

Atakan K

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| Ryzen 5 3600 | GTX 1660 Super |
Merhaba. Ben satın almış olduğum SD karta 4 GB'den büyük dosya atmak istiyorum fakat cihaz engelliyor. Bunu geçmek için SD kartın NTFS veya FAT32 olarak biçimlendirilmesi gerektiğini duydum. Hangisini kullanırsam dosya atma sorunu çözülür ve tabletim kartı okur? Bir internet kafeye gidip bilgisayardaki SD kart girişine kartı taksam oradan biçimlendirebilir miyim? Kasalardaki SD kart girişi büyük olandan mı yoksa normal telefona takılan boyutta mı? Ona göre adaptör götüreceğim. Cihazım Samsung Galaxy Tab A SM-T590, hafıza kartım SanDisk 32 GB.

Ntfs olarak biçimlendirirsen kartına büyük dosyalar atabilirsin. Adaptör varda herhangi pc den yapabilirsin bu işlemi.

Merhaba. Ben satın almış olduğum SD karta 4 GB'den büyük dosya atmak istiyorum fakat cihaz engelliyor. Bunu geçmek için SD kartın NTFS veya FAT32 olarak biçimlendirilmesi gerektiğini duydum. Hangisini kullanırsam dosya atma sorunu çözülür ve tabletim kartı okur? Bir internet kafeye gidip bilgisayardaki SD kart girişine kartı taksam oradan biçimlendirebilir miyim? Kasalardaki SD kart girişi büyük olandan mı yoksa normal telefona takılan boyutta mı? Ona göre adaptör götüreceğim. Cihazım Samsung Galaxy Tab A SM-T590, hafıza kartım SanDisk 32 GB.

Bilgisayar da sd kart kullanmak için zaten uyumlu sd kart adaptörleri bulunuyor. Örnek attığım link bakın.

Dosya Ekleri

• 20230619_173607.jpg
    20230619_173607.jpg
    371,9 KB · Görüntüleme: 45
  • 20230619_173614.jpg
    20230619_173614.jpg
    160,4 KB · Görüntüleme: 49
Kasaya uymaz sanırım fakat elimde bu var fakat bazen çalışmıyorumuş. Biçimlendirme yaparken bağlantı koprasa ne olur?

Dosya Ekleri

• 20230619_174021.jpg
    20230619_174021.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 42
Kasaya uymaz sanırım fakat elimde bu var fakat bazen çalışmıyorumuş. Biçimlendirme yaparken bağlantı koprasa ne olur?
Ufak bir ihtimal ile sd kartı bozabilir. Yada biçimlendirme bitmediğinden yeniden biçimlendirmen gerekir. Ayrıca hızlı biçimlendir yaparsan 3 saniye falan sürüyor.

Ntfs olarak biçimlendirirsen kartına büyük dosyalar atabilirsin. Adaptör varda herhangi pc den yapabilirsin bu işlemi.
Hocam ben kartı babama vereceğim, işyerinde biçimlendirip getirecek. NTFS olarak biçimlendirince hem cihazımda kullanabileceğim, hem de büyük dosyalar atabileceğim. Doğru mudur?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı