Seagate 1 TB baracuda HDD tık sesi geliyor

Sesi dinlediğim zaman PSU ya da fanlardan gelmiyor HDD'den geliyor ses sistemde ki diğer parçlarda sağlam yakın zamanda hepsini test etmiştim HDD'de herhangi bir işlem yapacağım zaman sıkıntı oluyor sebebi ne olabilir?
Diski kullanırken ya da diskte herhangi bir işlem yaparken tık diye bir ses geliyor ve sürekli yeni disk bağlanmış gibi otomatik kullan özelliği gibi ekrana diskin içini açıyor.
Her şey sağlıklı sağlam gözüküyor ama HDD'de ki uygulama ve oyunlardan sürekli atıyor crash veriyor Steam'den bir şeyler yüklemeye kalktığım zamanda disk yazma hatası veriyor.
Yardımcı olablirseniz sevinirim.

Diskin kablosunda bir gevşeklik olabilir. İlk önce kabloyu kontrol edin düzgünse başka SATA portlarına takıp deneyin olmadı başka bir SATA kablosuyla deneyin.
Quick scan kapalı olarak error scan yapabilir misiniz?

Diskin kablosunda bir gevşeklik olabilir. İlk önce kabloyu kontrol edin düzgünse başka SATA portlarına takıp deneyin olmadı başka bir SATA kablosuyla deneyin.
Quick scan kapalı olarak error scan yapabilir misiniz?

Hocam onu da yaptım Full yeşil yine değişmiyor.

Kısa mı sürüyor? Resimde quick scan yaptığınız gözüküyor.

Uzun süreni de yapmıştım ama ekran fotosu almamışım şimdi size atmak için quick scan yaptım.

Diski iade edebilirsiniz isterseniz testler sorunsuz olduğunu gösteriyor. Sorunun kablodan olduğunu düşünüyorum.

Hocam kabloları kontrol ettim anakartta ki portunu değiştirdim şimdilik saydığım sıkıntılar olmadı inşallah da olmaz iade işlemleriyle falan uğraşmak istemiyorum.
İlginiz yardımınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı