Kayra342727
Hectopat
1.100 TL'ye 2 TB Seagate HDD buldum 1000 TL'ye düşürmeye çalışacağım sizce alınır mı?
Sadece oyun kuracağım hocam bir sorun olur mu?Uzun süre çalışmış ve epey veri yazılmış. Fiyatı sıfırının yarısı kadarmış ama ne zaman ölü sector vermeye başlayacağı belli olmaz. Diskin kendisi şu ana kadar bir zayıf yada ölü sektöre rastlamamış. Olsaydı bu veri SMART tablosuna işlenir ve HD Sentinel'deki o ekran görüntüsünedeki genel bakış kısmında yazardı. Yani şu an ölü sektör yok, zayıf varsa da henüz denk gelmemiş. HD Tune taraması pek şart değil. Zaten gereksiz bir işlem. Sadece zayıf sektör tespit eder ve ettiği ile kalır. HD Sentinel'deki yüzey taraması kısmı aynı taramayı ve daha kapsamlı seçenekleri sunar. Mesela disk onarımı seçilirse aynı tarama yapılır ve ilave olarak denk gelen zayıfları düzeltmeye çalışır. O kadar vakit harcanacaksa bari onarım da yapılsın.
Çalışma süresi ve yazım miktarı göz önünde bulundurulursa ben o fiyata almazdım. Alırsam da sürekli yada önemli veri depolamazdım. İçine atıp bırakacağın şeyler saklanır anca. Veyahut eski oyun kurulabilir.
Performansına da bakmak lazım. Biraz yavaşlama olmuştur muhakkak ama kestiremem. Eski oyunlara yetebilir. Henüz ölü sektör, veri bütünlüğü veya aktarım hatası gibi şeyler de raporlamamış. "Şimdilik" bir sorun çıkmaz.Sadece oyun kuracağım hocam bir sorun olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.