Merhaba arkadaşlar, bu gün elime internetten istettiğim Seagate Backup Plus 4TB HDD ulaştı ve deneyeyim dedim. Denerken fark ettim ki, HDD bazen 20mb/sn bazen ise en yüksek 30mb/sn hızında aktarım yapıyor. HDD USB 3.0 desteklemekte. Daha önce de external HDD'lerim olduğundan onlarda 130 bazen 150MB/sn'de hız almaktaydım, minimum ise 70MB/sn. Bu 30MB/sn hızı görünce çok şaşırdım, başka dosyalar(MKV, MP4, AVI) atmayı denedim, onlarda da yavaştı. Neyse ardından bir dosyayı bilgisayara aktarmam gerekti bu HDD'den ve de ne göreyim, normal hızla yani 100MB/sn ile 130MB/sn arasında aktarım yapıyordu. Yani HDD, bilgisayardan HDD'ye aktarırken yavaş, HDD'den bilgisayara aktarırken hızlı aktarıyor. İnternette biraz araştırdım ve çözüm bulamadım.
Denediklerim:
+Laptop'umun tüm USB slotları denendi (ki daha önceden bu slotlardan hızlı aktarım yapabiliyordum).
+HDD masaüstü PC'de denendi (ki bu PC normalde diğer HDD'lerim ile oldukça hızlı).
+USB 3.0 kablosu değiştirildi.
+Aygıt Yöneticisi'nde HDD'nin İlkeleri "Daha iyi performans" için ayarlanıp "Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir" seçeneği seçildi.
+Farklı dosya uzantılarına sahip, farklı büyüklükteki dosyalar denendi.
+HDD, NTFS olarak biçimlendirildi.