Çözüldü Seagate Backup Plus 4TB düşük aktarım hızı sorunu

• Konuyu başlatan Nulla
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 1.623
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nulla

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu gün elime internetten istettiğim Seagate Backup Plus 4TB HDD ulaştı ve deneyeyim dedim. Denerken fark ettim ki, HDD bazen 20mb/sn bazen ise en yüksek 30mb/sn hızında aktarım yapıyor. HDD USB 3.0 desteklemekte. Daha önce de external HDD'lerim olduğundan onlarda 130 bazen 150MB/sn'de hız almaktaydım, minimum ise 70MB/sn. Bu 30MB/sn hızı görünce çok şaşırdım, başka dosyalar(MKV, MP4, AVI) atmayı denedim, onlarda da yavaştı. Neyse ardından bir dosyayı bilgisayara aktarmam gerekti bu HDD'den ve de ne göreyim, normal hızla yani 100MB/sn ile 130MB/sn arasında aktarım yapıyordu. Yani HDD, bilgisayardan HDD'ye aktarırken yavaş, HDD'den bilgisayara aktarırken hızlı aktarıyor. İnternette biraz araştırdım ve çözüm bulamadım.

Denediklerim:
+Laptop'umun tüm USB slotları denendi (ki daha önceden bu slotlardan hızlı aktarım yapabiliyordum).
+HDD masaüstü PC'de denendi (ki bu PC normalde diğer HDD'lerim ile oldukça hızlı).
+USB 3.0 kablosu değiştirildi.
+Aygıt Yöneticisi'nde HDD'nin İlkeleri "Daha iyi performans" için ayarlanıp "Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir" seçeneği seçildi.
+Farklı dosya uzantılarına sahip, farklı büyüklükteki dosyalar denendi.
+HDD, NTFS olarak biçimlendirildi.

Ek olarak CrystalDiskMark sonucunu ekliyorum:

crys.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

//Sorun çözüldü, HDD hatası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı