Seagate Barracuda 1TB HDD disk dönüp hemen duruyor

shadeoblue

Zeptopat
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün bilgisayarı normal bir şekilde kapattım ancak bilgisayar kapanmadı, kasadan tık tık sesi geliyordu Allah Allah dedim Power tuşuna basılı tutarak kapattım. Gece tekrar PC'yi açayım dedim bu sefer yine aynı tık tık sesi geldi açılmadı. İnternette biraz araştırdım HDD'den kaynaklı olduğu yazıyordu. SSD kullanıyorum Windows için o da sıkıntı çıkardı ama düzgün çalışıyor şu an format attım falan kendine geldi tüm testlerini de yaptım. Şimdi SATA HDD'yi görmüyor ama PC HDD'yi görüyor Hard Disk Sentinel gibi programlarla. Kaç GB olduğunu görüyor, modelini görüyor ancak sağlık durumunu falan göremiyor. PC'yi ilk açtığımda disk dönüyor kısa bir süre sonra tık duruyor ve tekrar çalışmıyor.

Çok şükür garantisi var fakat ben yaklaşık 3 yıldır fotoğraf çekiyorum ve tüm fotoğrafların HDD'de kaldı. Verileri kurtarabilmenin bir yolu var mı? İçindekiler çok önemli benim için. Hard diskin arızası nedir anlayamadım bir türlü. Ne düştü ne de bir yere çarptı şu ana kadar. En son hız testi yaptığımda da gayet iyi durumdaydı hiçbir şey yokken bozuldu cihaz.
 
Herkesin başına gelebilir. Barracuda modeli Seagate'in en düşük ve düpedüz kötü olan bir modelidir. Benim gördüğüm kadarıyla en çok şikayet alan HDD modelidir. Ben de iki farklı Barracuda disk ile sorun yaşadım.

Anlattıklarınız diskin okuma/yazma kafasında sorun olduğuna işaret ediyor. Eğer HD Sentinel veya başka bir program ile S.M.A.R.T. tablosuna ulaşabilirseniz ekran görüntüsü olarak paylaşın. Oradan ipucu elde edebiliriz.
 

Geri
Yukarı