Seagate Barracuda 2TB 7200RPM oyunları yavaş açıyor

Daha fazla  
Merhaba,

Anakartıma bağlı iki depolama aygıtım var: Birisi Windows'un kurulu olduğu 500 GB SSD, diğeri ise sorun çıkaran Seagate marka 2 TB hard disk. Evet, başlangıçta SSD'nin hızına alıştığım için belki hard disk yavaş geliyordur diye düşündüm, ancak sonra SSD'ye attığım oyunların hard diske taşınmasıyla inanılmaz yavaşladığını fark ettim. Örneğin, PUBG gibi normal herkesin tek olup oynadığı FPS modunda oyun arattım, oyunu bulduktan sonra geliyor yükleme ekranı bekleme lobisindeki sesleri duyuyorum, sonrasında uçak sesi geliyor, haritanın sonuna gidiyor, karakter otomatik olarak atlıyor ve paraşütü açıyor otomatik, ben ise hala yükleme ekranındayım. Bu durum her seferinde tekrarlanıyor. SSD'de ise bu tür bir sorunla karşılaşmıyorum bekleme lobisinde geliyor tık diye. Ancak daha sonra PUBG'de benzer sorunlar yaşayan diğer kişileri gördüm ve oyunun hatası olduğunu düşündüm. Oyunu SSD'den hard diske taşımadım, sildim ve ardından tekrar hard diske indirdim. Yükleme ekranı bitince sorunsuz çalışıyor.

Daha sonra Detroit oyununu hard diske indirdim ancak hiç açılmadı. Unuttuğum bir hata kodu çıkıyor, hatırladığım kadarıyla çözümünü yine forumlardan ararken grafik kartını resetleyen veya sürücüsünü silen bir programı kurup çalıştırıp ardından sürücüleri tekrar yüklediğim bir işlem idi, ancak ne yaptıysam açılmadı. Sildim ve tekrar yükledim, ancak yine de açılmadı. Sadece Dosya Gezgini'nden oyunun .exe dosyasını yönetici olarak çalıştırdığımda oyunun ilk kurulum ekranı geliyordu, ancak yarısına gelince kapanıyordu. Tam pes etmek üzereyken oyunu bir SSD'ye taşıdım ve sorunsuz çalıştı, bu duruma da pek takılmadım.

Ancak son darbe Valorant'ta geldi. Oyunu pek oynamadığım için önemsemiyordum ancak harddiskde bir sorun olduğunu öğrenmiş oldum. Oyunu ilk başlattığımda gelen ekranı tahmin edersiniz karakterler arka planda ve Valorant logosu en altta küçük bir yazı yer alıyor, bu ekran aşırı fazla bekletiyor ancak ekran geçince sorunsuz çalışıyor. Ancak, bu normal olmayan bir durum çünkü eski ve berbat sistemli bir hard diske sahip dizüstü bilgisayarımda bile Valorant'ta böyle bir sorun yaşamadım.

Bahsettiğim oyunları hepsini en düşük grafik ayarlarında oynuyorum ve sistemim yeterli. Hard Disk Sentinel programının ücretsiz sürümünü kullandım ve hard disk sağlığı %100, SSD ise %98 çıktı. Yardımınızı rica ederim, iyi Sosyaller.

1714965454027.png

1714965483259.png

1714973984583.png

Bu da HD Tunepro'nun sonuçları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem HDD yi sadece kişisel arşiv vb. işlerde kullanın. Oyunları ve sistemi SSD ye kurun her zaman.

Foruma yıllar önce açılan konuya bile insanlar aynı şeyleri yazmış. Zaten 1-2 ssd vs hdd videosu izlesen farkı görürsün. HDD nin hızlı açtığı oyun yok :) En hızlısı bile SSD den 4 kat yavaş :)

Yani HDD de sorun yok. HDD nin kendisi sorun :)

Son düzenleme:
Tavsiyem HDD yi sadece kişisel arşiv vb. işlerde kullanın. Oyunları ve sistemi SSD ye kurun her zaman.

Foruma yıllar önce açılan konuya bile insanlar aynı şeyleri yazmış. Zaten 1-2 ssd vs hdd videosu izlesen farkı görürsün. HDD nin hızlı açtığı oyun yok :) En hızlısı bile SSD den 4 kat yavaş :)

Yani HDD de sorun yok. HDD nin kendisi sorun :)
evet dediğiniz doğru ancak detroit'in hdd'de açılmaması ve PUBG'nin bu kadar geç açılması bence bir sorun olduğunu gösteriyor. SSD olduğu için çok önemli bir sorun yaratmıyor ancak bir sorun olduğunu bilmekte can sıkıyor belki de ben abartıyorumdur neyse bir çözüm bulamadım antivirüsde bir şey bulamıyor. Olsun:')

Valorant 1dk 45sn'de açılmadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı