Seagate Barracuda 2TB Sabit diskim sorunlu mu?

Daha fazla  
Yeni topladığım bilgisayarımda yaklaşık 3 aydır Hepsiburada'dan aldığım ST2000DM008-2FR102 kodlu Seagate Barracuda 2TB sabit diski kullanıyorum. Steam'den herhangi bir oyun indirirken yer ayırma kısmının fazla uzun sürmesi canımı sıkmaya başladı ve sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Hız testi yaptığım zaman aşağıdaki sonuçları alıyorum. Bu sonuçlar normal midir? Sabit diskim sorunlu mu? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• -.PNG
    -.PNG
    10,2 KB · Görüntüleme: 75
HDD ile alakalı değil oyunlara yer ayırma kısmı, dosyaların sayısıyla alakalı. Yapımcılar daha az dosya daha fazla yük diye ayarladıysa uzun sürmesi normaldir. Ama tam tersi daha çok dosya daha az yük diye ayarladılarsa biraz daha hızlı yer ayırır. Ama HDD'lerin hız limitleri belli zaten.

HDD ile alakalı değil oyunlara yer ayırma kısmı, dosyaların sayısıyla alakalı. Yapımcılar daha az dosya daha fazla yük diye ayarladıysa uzun sürmesi normaldir. Ama tam tersi daha çok dosya daha az yük diye ayarladılarsa biraz daha hızlı yer ayırır. Ama HDD'lerin hız limitleri belli zaten.

Steam eski bilgisayarımdaki sabit diskimde aynı oyuna şuankinden daha hızlı yer ayırıyordu. Böyle bir durum olmasa rahatsız olmazdım.

Önemli midir bilemiyorum ancak şunu da ekleyeyim. Eski bilgisayarımda SATA bir SSD'ye Steam'ı kurmuş ve oyunlarımı sabit diske kuruyordum. Şuanki bilgisayarımda ise M.2 NVMe bir SSD'ye Steam'ı kurdum ve oyunlarımı yine aynı şekilde sabit diske kuruyorum. Ancak yer ayırma kısımları çok çok daha uzun sürüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı