Seagate Barracuda 7200 RPM 1TB HDD okuma yazma değerli iyi mi?

Quartmo

Hectopat
unknown_2021.08.07-02.36.png

1628295431708.png

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman en az 480-512 GB bir SSD alın hocam, her an problem çıkarabilir bu HDD. HDD Sentinel'den durumuna bir bakıverin.

Hocam bir ara oyunlarda FPS düşük alıyordum. 30 FPS Max 50 FPS falan sanal diski 16189 yaptım nasıl olduysa tık gitti 0 yaptım sorun olmadı sistem yönetimli boyut yani fabrika ayarı yaptım onda da sorun çıkmadı garip bir durum yaşamıştım. HDD'den mi yoksa Windows'un rezilliklerinden mi anlayamadım.

Sentiel'de sağlıklı gözüküyor. Zaten SSD ucuz olsa HDD'nin yüzüne bakmam ama 500GB Samsung SSD'ye 500TL verdikten sonra sorun çıkarır mı gene diye düşünmüyor değilim. Optimizasyonu düzgün oyunlar oynuyorum FS19 ve ETS 2 hariç.

Hocam bir ara oyunlarda FPS düşük alıyordum. 30 FPS Max 50 FPS falan sanal diski 16189 yaptım nasıl olduysa tık gitti 0 yaptım sorun olmadı sistem yönetimli boyut yani fabrika ayarı yaptım onda da sorun çıkmadı garip bir durum yaşamıştım. HDD'den mi yoksa Windows'un rezilliklerinden mi anlayamadım.
Dediğim gibi, HDD Sentinel'i de bir indirip bakıverin, bad sector olup olmadığını verir ki bu modelde en çok karşılaşılan sorundur.

@Quartmo, sanırım İtopya'dan alacaksınız, kaçırmayın bence. Sorun çıkarsa da depolama birimleriyle ilgili değildir, farklı bir sorundur, çözülür elbet. Sorun çıkma ihtimali var diye 870 EVO'yu almamazlık etmeyin ki ihtiyacınız da var gibi görünüyor.

Bir de mesaj düzenleyince cevap verdiğiniz kişiyi etiketlerseniz etiketlediğiniz kişiye bildirim gidiyor, o da mesajın düzenlenmiş halini görmüş oluyor.

Son düzenleme:
Dediğim gibi, HDD Sentinel'i de bir indirip bakıverin, bad sector olup olmadığını verir ki bu modelde en çok karşılaşılan sorundur.

Düzeltme yaptım mesajımda ^^

@Quartmo, sanırım İtopya'dan alacaksınız, kaçırmayın bence. Sorun çıkarsa da depolama birimleriyle ilgili değildir, farklı bir sorundur, çözülür elbet. Sorun çıkma ihtimali var diye 870 EVO'yu almamazlık etmeyin ki ihtiyacınız da var gibi görünüyor.

Bir de mesaj düzenleyince cevap verdiğiniz kişiyi etiketlerseniz etiketlediğiniz kişiye bildirim gidiyor, o da mesajın düzenlenmiş halini görmüş oluyor.

Hocam Windows crack korsan kötüdür bunu kabul ediyorum zaten nedense yakında lisansınız bitecek diye bir uyarı aldım. Klavyem multi medya tuşlu şarkı açınca sol üstte şarkı çıkar eskiden o çıkınca drop olmazdı crackten sonra olmaya başladı. Temiz bir format atıp Windows 10 Home'dan Pro'ya geçip güzel bir OEM key lisans alabilirim. Bu keyleri bilmiyordum crack Windows10 kurarken sonra öğrendim güvenilir önerilen kaynaklardan almayı deneyeceğim.

Son düzenleme:
Hocam Windows crack korsan kötüdür bunu kabul ediyorum zaten nedense yakında lisansınız bitecek diye bir uyarı aldım. Klavyem multi medya tuşlu şarkı açınca sol üstte şarkı çıkar eskiden o çıkınca drop olmazdı crackten sonra olmaya başladı. Temiz bir format atıp Windows 10 Home'dan Pro'ya geçip güzel bir OEM key lisans alabilirim. Bu keyleri bilmiyordum crack Windows10 kurarken sonra öğrendim güvenilir önerilen kaynaklardan almayı deneyeceğim.
EVO'yu aldıktan sonra temiz bir kurulumla bir sorun kalmaz umarım. Key almazsanız etkinleştirmeyin, o bile daha iyidir KMS'lerden.

EVO'yu aldıktan sonra temiz bir kurulumla bir sorun kalmaz umarım. Key almazsanız etkinleştirmeyin, o bile daha iyidir KMS'lerden.

Evet ileride alırım artık şu an 1-2 FPS düşmesi bazen oluyor ondan dolayı önümüzde ki yaz düşünürüm ama kesin kur artacak ona göre bir strateji yapamyı düşünüyorum. Ayrıca GTA da da gece ışıkları FPS düşürüyor her ışık değil haritanın belirli yerlerinde sürekli böyle hareket etmesem bile otomatik düşüyor, bununda oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum da HDD'den olma ihtimali var mı? Sizin tahminlerinize göre bana göre yokta.

Ayrıca GTA da da gece ışıkları FPS düşürüyor her ışık değil haritanın belirli yerlerinde sürekli böyle hareket etmesem bile otomatik düşüyor, bununda oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum da HDD'den olma ihtimali var mı? Sizin tahminlerinize göre bana göre yokta.
GTA 5'te HDD'lerin geç doku yüklenmesine sebep olduğuyla ilgili yorumlar gördüğümü hatırlıyorum, çok az da olsa var böyle bir ihtimal.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı