Seagate Barracuda HDD çok ısınıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Seagate 3.5" 500 GB Barracuda ST500DM002 SATA 3.0
Anakart
ASUS P7H55/USB3.0
Benim Seagate'in Barracuda modeli bir HDD'em var. Bu HDD'nin performansı güzel fakat çok ısınıyor. Isındığı için de performansı düşüyor.
Bende gittim, HDD'nin altında ki vida yerlerinden yararlanarak bir tane egzoz fanı taktım, fanı bağladım. Şu an iyi soğutuyor ama daha iyi önerileri olan varsa yardım edebilir misiniz? Ayrıca neden ısınıyor? Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.
Bu arada yeni Windows 10 kuruldu.

Isınmasının çok nedeni var en önemlisi birden fazla uygulama aynı anda çalışınca işlemciyi işgal eder ve HDD aşırı ısınmasına neden olur? Bir de HDD'ler mekanik parçalar olduğundan ısı üretmesi normaldir. Yüksek derecelere çıkıyorsa HDD bir sorun var demektir.

Şuan ki sıcaklığı 30 derece
Isınmasının çok nedeni var en önemlisi birden fazla uygulama aynı anda çalışınca işlemciyi işgal eder ve HDD aşırı ısınmasına neden olur? Bir de HDD'ler mekanik parçalar olduğundan ısı üretmesi normaldir. Yüksek derecelere çıkıyorsa HDD bir sorun var demektir.
Windows 10 nu yeni kurdum

Boşta iken 27-30 yükte iken 45-53- araları normal sayılır belki de yaz ayında olduğumuz için yanan kasalar yüzünden ısınabilir. Bende mesela SSD var 74 derecelerde takılıyorum 2 yıldır sorun çıkarmadı bide seninki mekanik disk içinde dönen kısım var ısınması normal derim .

Boşta iken 27-30 yükte iken 45-53- araları normal sayılır belki de yaz ayında olduğumuz için yanan kasalar yüzünden ısınabilir. Bende mesela SSD var 74 derecelerde takılıyorum 2 yıldır sorun çıkarmadı bide seninki mekanik disk içinde dönen kısım var ısınması normal derim .
Peki neden Windows kasıyor ısınınca

Technopat Haberler

Geri
Yukarı