Rehber Seagate Barracuda HDD'ler neden alınmamalı?

2019 yazında almıştım Seagate Barracuda'nın 2TB'lık modelini. Son 1-2 haftadır HDD kaynaklı saçma sapan sorunlar yaşamaya başladım. Dosya kopyalarken hızı 500 kb'a falan düşüyor, bazı klasörleri açarken donuyor, kitleniyor. Hem cmd ile hem üçüncü parti uygulamalar ile tarama yaptım bad sector tarzı bir hata falan bulunmadı. Biçimlendirmeyi denedim biçimlendirdikten sonra yazma hızları bir süre düzeldi ama sonra yine aynı sorunları yaşamaya başladım. Bazı klasörleri kopyalarken sorun olmuyor bazılarında sorun oluyor anlamadım. A klasörünü SSD'ye aktarmaya çalışıyorum 100kb hız ile kopyalıyor, B klasörünü aynı SSD'ye kopyalıyorum 100mb ile kopyalıyor mesela. Sıkıntısını anlayamadım. Sanırım HDD ufaktan benimle vedalaşıyor. İçinde önemli sayılacak bir şeyim yok yedeklemem gereken şeyleri de yedekledim dediğim gibi bazı dosyaları klasörleri kopyalarken hız sorunu olmuyor, onları yedekledim. 2TB yeni bir HDD almayı düşünüyorum ama bu sefer Barracuda almayacağım hele ki bu konuyu gördükten sonra. WD'nin 20EZBX modeli ve Toshiba'nın P300 modeli arasında kaldım ama bunların da özelliklerinde SMR yazıyor. Sorun olur mu?

İnanılmaz ya, şu yazı yayınlandıktan 1 ay sonra gittim Seagate Barracuda 2TB ST2000DM008 aldım. 2 sene sonra, garantisi dolmadan 1 ay önce (Mart 2023) bozuldu. Tam kendini kapatmamıştı ve içindeki verileri zar zor kurtarabilmiştim. Yetkili servisine gönderdim. Onlar ellerinde stok olmadığı için ücret iadesi için uygun imzalı belge gönderdiler. Fakat aldığım tarihte 492,45 TL olan ürün 1K civarı olmuştu. Bu sebeple satın aldığım yer olan Amazon'dan yeni bir ürün göndermelerini istedim ve kabul ettiler. Yeni ürünü 11 Mart 2023'ten beri kullanıyordum ki geçtiğimiz güne kadar. Bir anda çalışmaz hale geldi. İçindeki verileri de alamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

Bu yazıyı da ilk ürün bozulduğunda okumuştum. Daha önce okusaydım kesinlikle bu HDD'den özellikle SMR olan her HDD'den uzak dururdum.

Sizin şansınız ile kaynaklı bir şey de olabilir mi? 3,5 senedir aynı harddiski kullanıyorum. Hala bad sector yok.

Sizin şansınız ile kaynaklı bir şey de olabilir mi? 3,5 senedir aynı hard diski kullanıyorum. Hala bad sector yok.

10-12 yıllık başka ufak boyutlu HDD'ler var kenarda onları arada bir hala takıp çalıştırabiliyorum. İlki bozulduğunda verileri onlara yedeklemiştim.

Şu an yaşadığım şey şans değil, şaka resmen...

1 TB aldım HDD alalı 1 yıl olmadı ve ne bir şey yükleyebiliyorum ne de oyun oynayabiliyorum hatta 500 gblıkda var aynısı o da aynı sorunu yapıyordu dememk cidden bir daha Seagate almayacağım onu net anladım 250 GB WD greenwood var 20 yıllık neredeyse hala düzgün çalışıyor. Ama bu çalışmıyor ya pü.

Yazıyı uzun olduğu için okumadım ama bende kötü bir anısı var. Kafa atmasından dolayı tam 10 yıllık çalıştığım tüm şantiyelerin projelerini, ornek hesaplamaları, çizimleri, dlkendime göre ayarladığım detayları yalan oldu.
Bu konunun barracuda ed. ile alalası var mı bilmiyprum ama o yeşil rengi ve barracida simgesini görünce gerildim.

Yeni çıkan 1TB ST1000DM014 modelinde SMR kullanılmış. 1TB tek plaka için CMR kullanılıyordu oysa, neden böyle bir değişikliğe gitmiş olabilirler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…